• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

24.04.2020

21:52

NAJPRE JE ISMEVAO RUSIJU I PUTINA, A SADA GA ZBOG STRAHA OD MOSKVE ČUVAJU SPECIJALCI! Evropski političar ne zna šta da radi!

Vesti

NAJPRE JE ISMEVAO RUSIJU I PUTINA, A SADA GA ZBOG STRAHA OD MOSKVE ČUVAJU SPECIJALCI! Evropski političar ne zna šta da radi!

Podeli vest

Češka policija pružila je posebnu zaštitu gradskom gradonačelniku Zdeneku Hribu, gradonačelniku praškog okruga reporje Pavelu Novotnu i gradonačelniku 6 okruga Ondreju Kolaru. Oni su bili pokretač demontaže spomenika maršalu sovjetske vojske Ivanu Konevu

Prema češkom nedeljniku „Respekt", zvaničnici se plaše odmazde Moskve i zbog rušenja spomen-obeležja i zbog preimenovanja Pod kastani namesti (Trg kestena) na Trg Borisa Nemcova, gde je smeštena ruska ambasada.

Publikacija podseća da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu već zahtevao da uprava Praga bude odgovorna za ove akcije, a ruski Istražni komitet je pokrenuo krivičnu prijavu za „javno skrnavljenje simbola vojne slave Rusije". Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov naglasio je da bi inicijatori rušenja trebalo da budu „svesni rizika daljeg pogoršanja ove situacije".

Pored toga, list tvrdi da su češke službe bezbednosti pratile dolazak Rusa u Prag, koji može predstavljati opasnost za Kolara. Oni su takođe primetili dolazak grupe ruskih obaveštajca iz Rusije u Evropu.

BIL GEJTS ĆE ODGOVARATI ZA ZLOČIN PROTIV ČOVEČNOSTI?! Amerikanci masovno potpisuju peticiju, terete ga za zlouptrebu mdicine! BELA KUĆA MORA DA ODGOVORI!

Spomenik sovjetskom maršalu Ivanu Konevu sagrađen je 9. maja 1980. godine na trgu u Pragu u znak zahvalnosti za činjenicu da je maršal naredio da ne koristi tešku artiljeriju prilikom oslobađanja Praga od nacista u maju 1945. godine i na taj način sačuvao istorijske zgrade.

Tokom godina spomenik je vandalizovan više puta. Poslednji takav slučaj dogodio se u avgustu 2019. Nepoznate osobe sipale su crvenu boju na spomenik i na spomen ploču napisale: „Ne krvavom maršalu! Nećemo zaboraviti."

PUTIN NIKAD NIJE PRIČAO OVAKO! SITUACIJA JE DRAMATIČNA, BUDUĆNOSTI RUSIJE JE U PITANJU! Kriza će biti brutalna, mnogo gora nego 2008.!

Podsetimo, 3. aprila ove godine spomenik je demontiran. Sergej Šojgu zatražio je od čeških vlasti da spomenik predaju Rusiji, ali je zahtev odbijen. Prema navodima vlasti, spomenik se ubuduće planira postaviti u Muzeju 20. veka. Ured gradonačelnika Praga obećao je da će izdvojiti sredstva za to.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 3 godine

Pa kada im sledeci put bude potrebna pomoc, a vi braco Rusi razmislite da li zasluzuju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija