• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

26.04.2020

12:42

KOŠTA 100 MILIONA DOLARA I - IMA FELER! Otkrivena nepopravljiva mana američkog lovca pete generacije F-35!

Vesti

KOŠTA 100 MILIONA DOLARA I - IMA FELER! Otkrivena nepopravljiva mana američkog lovca pete generacije F-35!

Podeli vest

Mana američkih lovaca F-35 - nesposobnost dužeg leta nadzvučnom brzinom - malo je verovatno da će biti ispravljena, piše američki portal "Difens njuz".

Kako se navodi, verzija lovca F-35, namenjena za američku Ratnu mornaricu i mornarički koprus ne može dugo da leti nadzvučnom brzinom ili, u suprotnom, može doći do kvara na letelici i ona može postati vidljiva za protivnika.

U članku se ističe da je još 2019. godine taj problem bio poznat, a u decembru je pitanje zatvoreno uz napomenu: "Ispravka nije planirana".

Portal navodi da bi zbog tog problema američka Ratna mornarica mogla izgubiti mogućnost da nadzvučno presreće protivničke avione pomoću modifikacije F-35C.

U slučaju dužeg leta nadzvučnom brzinom može se oštetiti trup aviona, ali i mnoge antene koje se nalaze u repnom delu.

Analitičar sa američkog Instituta za strateška istraživanja Brajan Klark izjavio je da bi u slučaju dužeg leta avion ostavio razne tragove, što bi omogućilo neprijateljima da ga prate bez problema.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JA

pre 3 godine

Super, ovaj je avion kao stvoren za Hvatsku, mala država pa ne mora dugo da leti !!!!????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija