• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

26.04.2020

15:30

SREĆA, RADOST! Deca u Španiji posle mesec i po dana izašla napolje (FOTO)

Vesti

SREĆA, RADOST! Deca u Španiji posle mesec i po dana izašla napolje (FOTO)

Podeli vest

Na hiljade dece u Španiji izašlo je danas iz svojih kuća prvi put posle šest nedelja karantina, pošto je vlada ukinula meru zabrane izlaska za decu mlađu od 14 godina

Na ulice su dosad smele da izlaze samo odrasle osobe i to u prodavnice prehramene robe, apoteku, bolnicu, a s obzirom da opada broj novoobolelih na dnevno nivou, restriktivne mere postepeno se ublažavaju.

Tako šest miliona dece do 14 godina od danas može da izađe na sat vremena napolje, u pratnji odrasle osobe, najviše kilometar od kuće.

Igrališta i parkovi ostaju zatvoreni, a mora da se poštuje mera socijalne distance, prenosi Rojters.

Neka deca trčkaraju ili se igraju, druga voze bicikl, trotinet ili skejtbord.



Broj zaraženih u Španiji opada svakodnevno. Ukupno je zaraženo preko 207.000 stanovnika, a od početka epidemije preminulo je više od 23.000 ljudi.

SVE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija