• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

27.04.2020

16:56

NEMAMO PRAVI ODGOVOR! Predstavnici EU progovorili o turističkoj sezoni!

Vesti

NEMAMO PRAVI ODGOVOR! Predstavnici EU progovorili o turističkoj sezoni!

Podeli vest

U EU još nema dogovora niti smernica o tome koje će biti mogućnosti Evropljana kada je reč o planiranju letnjih odmora ove godine

U Evropskoj komisiji kažu da će u narednim danima početi diskusiju na temu koordinacije o predstojećoj turističkoj sezoni.

- Mi smo u okviru mape puta EU o popuštanju ograničenja predstavili smernice o otvaranju granica i putovanju unutar EU. Konkretno o pitanju turizma i letnje sezone počećemo razgovore ove nedelje da bi kasnije izašli sa predlozima - kaže portparol Komisije Erik Mamer.

U trenutku kada su granice EU, i spoljne i unutrašnje zatvorene, a milioni Evropljan se pitaju šta će biti sa letom 2020. godine, ni video konfrencija ministra turizma EU 27 nije donela konkretniji odgovor.


Ministri ocejuju da je turistički sektor u EU jedan od najteže pogođenih tokom pandemije COVID19, a da bi EU trebalo da bude lider u oporavku svog turizma koji predstavlja 10 posto BDP i obezbeđuje poslove za skoro 12 procenata zaposlenih u Evropskoj uniji.

Ministri su pozvali EU da u Evropski plan za oporavak od posledica kirze COVOD19 "uključi snažnu podršku turizmu".

Oni naglašavaju i važnost uspostavljnja jedinstvenih previla kada je reč o vazudušnoj, morskoj i kopnemoj mobilnosti unitra EU u narednom periodu.

Ovakav zahtev je došao nakon najava pojednih zemlje članica da će na osnovu međusobnih bilateralnih dogovora otvriti svoje granice za turiste iz EU.

 

LEKARI ZABRINUTI! Koronavirus može kod dece da izazove ovu OPASNU REAKCIJU!

Austrija je tako najavila da će dozvoliti ulazak turista iz Nemačke i drugi zemlja članica koje dokažu da drže pod kontrolom COVID19.

Istovremeno, nemački ministar spoljnih poslova Heiko Mas upozorava da bi prerano otvaranje tursitičkih destinacija u Evropi moglo da ima negativne efekte po borbu protiv korona virusa.

- Evropska trka oko toga ko će prvi dozvoliti turistička putovanja vodi ka neprihvaljivim rizicima - kaže Mas.

Nadu Evropljanima da će ipak moći na odmore tokom leta ulila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

On kaže da je "optimista" po pitanju letovanja 2020. godine i preporučuje da ih treba organizovati na "pametan način".

- Mislim da ćemo naći pametna rešanja kao bi imali odmore, koji će biti donekle različiti od prethodnih, uključujući različite higijenske mere i mere socijalnog distanciranja - kaže fon der Lajen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija