• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

27.04.2020

21:57

(VIDEO) OVO GLEDATE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST! Isplivao šokantan snimak iz Kine, PRAVA JE SREĆA ŠTO IH KORONA NIJE UNIŠTILA!

Vesti

(VIDEO) OVO GLEDATE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST! Isplivao šokantan snimak iz Kine, PRAVA JE SREĆA ŠTO IH KORONA NIJE UNIŠTILA!

Podeli vest

Procenjuje se da 200.000 ljudi u Hongkongu živi u veličine 15 metara kvadratnih, a u njima je nemoguće držati socijalnu distancu

Lum Čai ima 45 godina i pre pandemije je, kako je rekao iz svog više nego skromnog smeštaja, odlazio u grad kako bi izbegao komšije, ali je sada to nemoguće.

Reč je o minijaturnim stanovima, veličine sanduka, koje su UN već nazvale "uvredom za ljudsko dostojanstvo".

U pitanju su prostorije u kojima ima dovoljno mesta jedino za krevet i nešto odeće, a komšija je već na manje od pola metra od njega.

Kupatila u takozvanim "stanovima-kavezima" su zajednička, a kuhinje često nema, postoje samo utičnice za rešo.

Stanovi su izdeljeni jedino improvizovanim ili pregradnim zidovima.

Lum stanarinu plaća 232 dolara, a živi u stanu sa još 10 osoba.

Hongkong je poznat kao grad bankara, ali se u njemu najviše primećuje razlika među društvenim klasama.

Jedan je od najgušće naseljenih gradova na svetu sa 6.544 stanovnika po kvadratnom kilometru.

Epidemija je uticala da se te razlike još prodube, pa su mnogi koji žive u "stanovima-kavezima" ostali bez smeštaja, jer nisu mogli da plaćaju stanarinu.

Prema poslednjim podacima u Hongkongu je zabeleženo 1.038 slučajeva zaraze korona virusom, a umrlih je četvoro.

U gradu su na snazi restriktivne mere zbog širenja virusa, koje su produžene na prvu nedelju maja.

Zabranjena je proslava Praznika rada, a nejasno je da li će biti otkazani svi skupovi u junu i julu.

Ministarka zdravlja Sofia Čan rekla je da će društvo morati da se navikne na restriktivne mere, jer će to postati normalnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZZ

pre 3 godine

ja nemam ni to .. kazu .. zivi posteno .. mirno spavaj ... dobro se dobrim vraca .. joj budaloooo ....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija