• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

28.04.2020

19:28

U AUSTRIJI POHAPŠENI "TEORETIČARI ZAVERE"!  Grupa pretila zaposlenim u sudovima!

Vesti

U AUSTRIJI POHAPŠENI "TEORETIČARI ZAVERE"! Grupa pretila zaposlenim u sudovima!

Podeli vest

Specijalne jedince austrijske policije izvele su akciju protiv grupe koja je širila teorije zavere u vezi sa koronavirusom, a koji dolaze sa desničarske scene

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer saopštio je jutros, na konferencijie za štampu povodom neprodužavanja ograničenja slobode kretanja, da je policija uhapsila četiri osobe, ne navodeći više detalja.

Iz pravosuđa se ukazuje da se radi o grupi aktivnoj u Austriji sa odličnim kontaktima prema međunarodnoj mreži koja broji 162 lica.

U akciji policije sprovedeni su pretresi pet kuća u Beču, Donjoj i Gornjoj Austriji, kao i Štajerskoj, a akciju je vodilo tužilaštvo iz Graca.

Uhapšeni su osumnjičeni za "protivdržavno udruživanje" i oni su navodno članovi takozvanog suda "Globalni sud zajedničkog zakona" (Global Court of the Common Law).

Kobre su tokom vikenda upale u stanove pet teoritičara zavere i protivnika mera austrijske vlade u borbi protiv korona virusa, navodi se u istražnom aktu.

MISLILI SU DA JE UMRLA, A ONDA JE USLEDIO ŠOK! Prva osoba na kojoj je testirana vakcina za koronu uputila VAŽNU PORUKU!

Kod jednog od osoba koje su predmet istrage policija je morala razbiti vrata, jer nije želeo da ih otvori.

U akciji je uhapšeno pet osoba, a jedno dalje lice je privedeno na saslušanje.

Radi se o pripadnicima jedne grupacije koja smatra da nije u obavezi da sledi javno-pravni sistem, koji tvrde da stoje iznad države i da imaju sopstveni sud.

Aktivnosti te grupe vodile su stalno ka pretnjama samozvanih sudija ili "šerifa" protiv zaposlenih u sudovima.

U slučaju da ih sud osudi na osnovu "protivdržavnog udruživanja" preti im zatvorska kazna do pet godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija