• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

29.04.2020

09:36

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI! BOMBAŠKI NAPAD NA PIJACI U SIRIJI! Više od 40 poginulih, među njima i deca! (FOTO/VIDEO)

Vesti

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI! BOMBAŠKI NAPAD NA PIJACI U SIRIJI! Više od 40 poginulih, među njima i deca! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Desetine ljudi, uključujući decu, ubijene su u ogromnoj eksploziji u sirijskom gradu Afrin nakon što je bomba-kamion eksplodiraousred prepune ulice. Turska je odmah za napad optužila "kurdske teroriste".

Eksplozija je odjeknula na pijaci u blizini centra grada u utorak popodne, zbog koje se izdigla ogromna vatrena lopta i crni dim u vazduh prouzrokovanog kamion-bombom, što se može videti na snimcima koji su uhvatili trenutak bombaškog napada ali i posledice.

Tursko ministarstvo odbrane je izjavilo da je pored većeg broja mrtvih 47 osoba teže povređeno.

 

 

Iako nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad, Ankara svaljuje krivicu na IPG, kurdsku miliciju koja je aktivna u Siriji, a koju turska vlada smatra terorističkom organizacijom.

 

 

Turske snage su zarobile jednog osumnjičenog, rekao je guverner turske provincije Hatai, koji je rekao da je uhapšeni muškarac napustio kamion nakon što ga je odvezao do prometne pijace.

 

 

Međutim, pojavili su se snimci na kojima se vidi kako se vozilo još uvek kreće u vreme napada, što sugeriše ili da osumnjičeni nije bio vozač, ili da je imao saučesnika.

 

 

Osećajući se brojnim "civilnim mučenicima" koji su poginuli u napadu, sirijski državni mediji su objavili da je ubijen i određeni broj "terorista", koji imaju podršku Turske.

 

 

Militanti su okupirali Afrin, grad sa kurdskom većinom, od kada je Turska pokrenula prekograničnu operaciju "Maslinova grana" 2018. godine, čiji je cilj uklanjanje IPG-a i savezničkih milicija koje su preuzele kontrolu nad gradom kada je sirijska vlada promenila svoje snage nekoliko godina ranije. Iako Ankara insistira na tome da je ofanziva usmerena na "teroriste", čak 200.000 civila je zbog  krvavih borbi bilo primorano da napuste grad.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija