• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/express.co.uk

30.04.2020

07:12

REGAN JE POZVAO GENERALA I NAREDIO MU DA DONESE DOKUMENTA O NLO, ODGOVOR GA JE ZALEDIO! Kako je predsednik SAD pokušao da upozori Ruse i svet, ali DALJE OD OVOGA NIJE SMEO! (VIDEO)

Vesti

REGAN JE POZVAO GENERALA I NAREDIO MU DA DONESE DOKUMENTA O NLO, ODGOVOR GA JE ZALEDIO! Kako je predsednik SAD pokušao da upozori Ruse i svet, ali DALJE OD OVOGA NIJE SMEO! (VIDEO)

Podeli vest

Ronald Regan, koji je od 1981. do 1989. bio na poziciji 40. predsednika Sjedinjenih Američkih Država, pokušao je usred Skupštine UN da upozori javnost na postojanje vanzemaljaca, ali u toj nameri nije smeo da ide do kraja!

Ovu tvrdnju izneli su teroretičari zavere posle informacije da je američka vojska potvrdila "susrete treće vrste" nakon što su godinama na internetu kružili snimci NLO koje su zabeležili američki piloti.  

Tokom višedecenijskog Hladnog rata između Rusije i SAD, predsednik Reagan je pokušao da smiri napetost između dve sile navodeći da među njima nema velike razlike. Regan je u UN rekao da treba da zamisle koliko će se čovečanstvo brzo ujediniti ukoliko se suoči sa vanzemaljskom civilizacijom.

U jednom govoru UN-u, predsednik Regan je probao suptilno da sugeriše postojanje vanzemaljaca:

"Šta ako svima nama u svetu preti spoljna sila, iz svemira, sa druge planete. Odjednom bismo saznali da uopšte nismo toliko različiti. Možda nam je potrebna neka spoljna, univerzalna pretnja da bismo prepoznali ovu zajedničku vezu. Ponekad mislim kako bi brzo nestale naše razlike kada bismo bili suočeni sa vanzemaljskom pretnjom."

Dok većina ljudi ovo vidi kao pokušaj ublažavanja napetosti između SAD-a i tadašnjeg Sovjetskog Saveza, jedna osoba veruje da je predsednik Regan pokušavao suptilno da upozori javnost na vanzemaljce.

Istaknuti teoretičar zavere Skot Vering napisao je na svom blogu ET Database:

"Stvarno se jako trudio da obavesti javnost, čak i kad je znao da je to protiv nacionalne bezbednosti SAD. Naravno da je predsednik Reagan imao informacije iz CIA i NASA i rečeno mu je da vanzemaljci postoje. Međutim, on nije mogao samo da izađe i kaže to bez kršenja pravila o nacionalnoj bezbednosti. Umesto toga, on je suptilno nagovestio ostalim svetskim liderima o onome što je čuo od CIA i NASA", kaže Vering. 

 

 

Mnogi analitičari smatraju da su vojska i tajne službe veoma direktno "objasnile" Reganu dokle i kako u javnosti može da govori o ovome, a o njegovoj ulozi kao predsednika SAD u celoj priči najbolje, možda, govorio sledeći događaj.

Regan je pozvao generala koji je u Pentagonu bio nadležan za ispitivanje neobjašnjenih fenomena, poput NLO i rekao mu: "Gospodine generale, donesite mi sve materijale o NLO."

On mu je odgovorio:

"Gospodine predsedniče, ja to ne mogu da učinim!

Regan je bio uporan: "Morate, jer vam to naređujem kao vrhovni komandant vojske SAD".

General je odgovorio: "Da, ali ne u ovom slučaju".

Tu se razgovor završio.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
perica

pre 3 godine

Ovo vam je super primer, ko vodi Ameriku. Ono što bi trebalo da zna prvi čovek, koji je izabran legalno, koji važi za kompletnu osobu, mudru, pametnu, biva osporavan od strane polupismenih generala koji mu uskraćuju informacije. Tako je bilo sa stamenim i karakternim Reganom. Kako li je sada ne smem ni da pomislim!

dragan

pre 3 godine

Sta tu ameri nesto mistifikuju....svi znamo da vanzemaljske civilizacije postoje (zasto bi mi bili jedini u ogromnom svemiru ??) Regan kaze " pretnja" zasto bi ONI bili pretnja ??? Mozda bi i trebali da budu "pretnja" da bi pojedine imperije zla na zemlji drzali populaciju u strahu.....

Marcco

pre 3 godine

Neindetifikovani leteći objekti... objekti koji kontroli letenja nisu prijavljeni niti su u datom trenutku identifikovani.... sve do trenutka kada ih identifikuju pa utvrde da se radi o nekoj privatnoj letilici koja nije dobila dozvolu da poleti ili o meteorološkom balonu koji nije prijavljen ili ga je vetar oduvao u sektor koji nije bio očekivan, ili o špijunskom avionu koji je leteo na visini iznad 20k stopa ili o grešci u softveru ili o letilici čiji let je bio prijavljen ali neko iz kontrole letenja nije ukucao podatke u računar na vreme već 5 minuta kasnije... ili o letilici koja je skrenula sa najavljenog kursa a ne poseduje ili je isključen tzv. ACARS...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija