• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

30.04.2020

09:55

(VIDEO) RUSKI BOMBARDERI I NATO LOVCI OČI U OČI! Pogledajte snimak nastao iznad Baltika!

Vesti

(VIDEO) RUSKI BOMBARDERI I NATO LOVCI OČI U OČI! Pogledajte snimak nastao iznad Baltika!

Podeli vest

Scena iznad Baltika!

Rutinska misija iznad Baltičkog mora za dva ruska bombardera Tu-160 i njihovu pratnju pretvorila se u igru mačke i miša kada su im se u vazduhu pridružili NATO lovci F-16, koji su im se na trenutak toliko približili da su mogli da vide oznake na njihovim krilima.

Jednominutni snimak koji je objavilo rusko ministarstvo odbrane pokazuje dva supersonična bombardera Tu-160 kako uzleđu i kreću na osmočasovnu patrolu iznad Baltičkog mora.

Nekoliko časova kasnije, lovci F-16 popeli su se na njihovu visinu i počeli da prate ruske bombardere.

Jedan od lovaca se toliko približio bombarderskoj pratnji da je na njegovim krilima i repu lako uočljiva bila zastava Danske i identifikacioni simboli.

Tu-160 je u NATO terminologiji poneo ime „blekdžek“, dok ga u ruskom vazduhoplovstvu zovu „beli labud“ i osnova je ruskog arsenala dugog dometa.

Početkom godina najavljeno je da će flota Tu-160 bombardera proći program tehnološkog unapređivanja u „M“ i „M2“ verzije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija