• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

30.04.2020

10:09

NE OTVARAJTE VRTIĆE, TO MOŽE BITI FATALNO! Nemački stručnjak upozorava da će postati žarišta, deca imaju veću koncentraciju virusa

Vesti

NE OTVARAJTE VRTIĆE, TO MOŽE BITI FATALNO! Nemački stručnjak upozorava da će postati žarišta, deca imaju veću koncentraciju virusa

Podeli vest

Nemački virusolog Kristijan Drosten upozorio je na opasnost preranog otvaranja dečijih vrtića

Drosten je kazao da se na osnovu gripa i prehlade zna da deca imaju velike količine virusa u grlu.

Ta koncentracija virusa je 10.000 puta veća nego kod odraslih, objasnio je on.

Drosten kaže da deca imaju imuni sistem bez iskustva, koje ne može da deluje protiv virusa, zbog čega su škole i vrtići žarišta virusa.

Foto: Printskrin Youtube

Istovremeno, kaže da nema još sveobuhvatnih studija koliko su zarazna deca i izražava nadu da će narednih dana nauka doći do novih saznanja.

Takođe, Drosten upozorava na prebrzo popuštanje korona-mera.

- Na osnovu dobrog razvoja situacije u Nemačkoj i Austriji mnogi ljudi misle da se preterano reagovalo. Oni ne razumeju zašto su radnje morale biti zatvorene. Gledaju samo na to šta se dešava kod njih, ali ne i na situaciju u drugim zemljama - kazao je Drosten.

SVE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
danilo

pre 3 godine

Skolski objavljujes najbolje vesti, pozdrav za Vucka. Stvarno nema smisla otvarati vrtice i skole, vratice nam se kao bumerang. Ovo sto kaze ovaj Nemac je sigurno tacno hiljadu posto, a to zna svako ko ima decu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija