• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.04.2020

13:57

PAPIN "ROBIN HUD" PRISKOČIO U POMOĆ! Kardinal pomogao transeksualnim prostitutkama bez posla!

Vesti

PAPIN "ROBIN HUD" PRISKOČIO U POMOĆ! Kardinal pomogao transeksualnim prostitutkama bez posla!

Podeli vest

Kardinal poznat kao "Papin Robin Hud" obezbedio je novac za hranu za grupu transeksualnih prostitutki koje su ostale bez posla.

- Mi sledimo jevađelje, ovo bi i Isus uradio - rekao je Krajevski, jedan od najmlađih kardinala na svetu, zadužen za vatikanske dobrotvorne organizacije.

Kada su zbog mera izolacije zbog korone ostali bez posla, grupa transeksualnih prostitutki obratila se lokalnom katoličkom svešteniku za pomoć u kupovini hrane, piše Rojters.

Pošto su resursi njegove župe već bili potrošeni, sveštenik se obratio kardinalu Krajevskom, poznatom kao "Papin Robin Hud", koji vodi vatikanske dobrotvorne organizacije, a on je obezbedio traženi novac.

- Ne razumem zašto je to privuklo toliko pažnje. Ovo je uobičajen posao za Crkvu, to je normalno - rekao je kardinal Konrad Krajevski Rojtersu.

Krajevski, čija je formalna titula "papski almoner", odnosno distributer milostinje, rekao je da transeksualci najverovatnije nemaju dokumenta, što im otežava traženje pomoći od italijanske državne službe za zaštitu.

- Stvarno su u nevolji, a pasoše su im najverovatnije oduzeli mafijaški svodnici koji ih kontrolišu. Mi sledimo jevađelje, ovo bi i Isus uradio - rekao je Krajevski, jedan od najmlađih kardinala na svetu.

Otkako ga je papa Franjo postavio u vatikansku dobrotvornu organizaciju 2013. godine, Krajevski je postao poznat po tome što u jednostavoj redovničkoj odeći raznosi hranu gradskim beskućnicima u belom kombiju.

Otvorio je i skloništa u blizini Vatikana gde beskućnici mogu da se okupaju, ošišaju, obriju i dobijaju medicinsku negu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija