• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

01.05.2020

17:25 >> 17:30

NABIO ME JE UZ ZID, STAVIO RUKU ISPOD SUKNJE, PENETRIRAO... Bajden prvi put progovorio o se*sualnom napadu!

Vesti

NABIO ME JE UZ ZID, STAVIO RUKU ISPOD SUKNJE, PENETRIRAO... Bajden prvi put progovorio o se*sualnom napadu!

Podeli vest

Najizgledniji demokratski predsednički kandidat Džozef Bajden opovrgnuo je da je 1993. se*sualno napao bivšu pomoćnicu u senatu, prvi put i pod velikim pritiskom javno progovorivši o tim optužbama.

- Ne, to nije istina. Nedvosmisleno kažem da se to nikad nije dogodilo - rekao je Bajden u intervjuu MSNBC-ju.

Žena iz Kalifornije Tara Rid, koja je bila asistentkinja Bajdenu u senatu do avgusta 1993., optužila je Bajdena u medijima da ju je 1993. pritisnuo uz zid, stavio ruku ispod suknje i prstima penetrirao u nju.

AMERIČKI PREDATOR! Bajden se ne oglašava o navodnom seksualnom napadu!

Bajden (77), koji će se najverovatnije sučeliti s republikanskim predsednikom Donaldom Trampom (73) na izborima 3. novembra, bio je izložen velikom pritisku u stranci i izvan nje da se izjasni o tim optužbama.

U saopštenju koje je objavio pre intervjua Bajden je pozvao senat da od Nacionalnog arhiva zatraži da objavi sve dokumente koji bi mogli pokazati da je asistentkinja u to vreme podnela bilo kakvu pritužbu.

 

 

Dodao je da njegovi lični materijali iz tog razdoblja, koje je donirao Sveučilištu Delaware i koji još nisu dostupni javnosti, ne sadrže bilo kakve informacije vezane za njegov privatni život.

Tara Rid (56) je u nekoliko intervjua izjavila da je troje Bajdenovih pomoćnika u senatu tada izvestila o se*sualnom uznemiravanju, ali ne i o se*sualnom napadu.

Bajdenova kampanja objavila je saopštenje jedne od njih, Marianne Baker, koja kaže da u 20 godina koliko je radila za Bajdena nije dobila nijednu pritužbu na njegovo nedolično ponašanje.

Reade je jedna od osam žena koje su od prošle godine izašle u javnost tvrdeći da ih je Bajden grlio, ljubio i dodirivao na nepriličan način, ali nijedna ga nije optužila za se*sualni napad.

Neke ugledne članice Demokratske stranke branile su Bajdena, a neke zatražile od njega da se izjasni o optužbama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija