• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

03.05.2020

10:17

DŽABA VAM SANKCIJE! Šreder: Svako ko misli da tako može da primora Rusiju na nešto - greši

Vesti

DŽABA VAM SANKCIJE! Šreder: Svako ko misli da tako može da primora Rusiju na nešto - greši

Podeli vest

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder založio se za ukidanje antiruskih sanckija, koje je EU uvela nakon ujedinjenja Rusije i Krima, istakavši da je saradnja sa Rusijom posebno neophodna u trenutnoj ekonomskoj situaciji, nastaloj usled pandemije virusa korona, prenosi "Tagesšpigel"

Govoreći o Drugom svetskom ratu, Špigel je istakao da "ne treba preceniti činjenicu da je Rusija, uprkos strašnoj prošlosti, spremna da sarađuje sa novom Nemačkom u duhu poverenja".

- To što mi podržavamo sankcije protiv Rusije protivreči tome. U ovom momentu, kada nas zbog krize usled virusa korona čekaju teška vremena u ekonomiji, potrebna je veća saradnja. Zbog toga treba ukinuti besmislene sankcije - rekao je on.

Prema njegovim rečima, svako ko veruje da pomoću sankcija može prisiliti Rusiju na bilo šta – greši.

- Nijedan ruski predsednik nikada neće dati Krim Ukrajini. To je realnost - dodao je Šreder.

 

 

Govoreći o situaciji na istoku Ukrajine, bivši nemački kancelar je istakao da "će mir biti moguć samo ako Ukrajina postane savezna država, u kojoj će istočni deo zemlje dobiti više autonomije".

Odnosi Rusije i zapadnih zemalja pogoršali su se nako što je Krim postao deo Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, na pitanje Krima je definitivno stavljena tačka.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JA

pre 3 godine

Ovaj je napokon skinio NATO-NAOČARE i shvatio da stvarno Sunce izlazi na Istoku !???? Ipak dobro, netko svati nekad a netko nikad ( Šipci, Muslimani, Milogorci, Hrvati, narodi ispod crte koji se nalaze uvek i nečijem du*etu ili su pred nekim skinuli gaće a nemaju svoje ja ) !!!!!?????

milankukic

pre 3 godine

poštovani gospodine i ti si ucestvovao u razbijanju jugoslavije i u sankcijama Srbiji bio bi red da sad kazes po cijem nalogu hvala

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija