• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

03.05.2020

11:40

KAKAV UDARAC! Tramp pretio Kini, pa ga stigla bolna ekonomska kazna!

Vesti

KAKAV UDARAC! Tramp pretio Kini, pa ga stigla bolna ekonomska kazna!

Podeli vest

Vrednost dolara na svetskim tržištima pala je prošle nedelje, nakon što je američki predsednik Donald Tramp zapretio Kini uvođenjem carina jer smatra da je kriva za širenje virusa korona

Indeks dolara, koji pokazuje vrednost američke u odnosu na ostalih šest najvažnijih svetskih valuta, pao je prošle nedelje za 1,2 odsto, na 99,08 bodova.

Kurs evra prema dolaru skočio je za 1,5 odsto, na 1,0980 dolara, navodi „SiBiz“ i dodaje da je u odnosu na japansku valutu, cena dolara pala za 0,5 odsto, na 106,90 jena.

Nakon dve nedelje rasta, dolar je prošle nedelje oslabio najviše zbog novih Trampovih pretnji Kini uvođenjem carina jer američki predsednik tvrdi da je Kina mogla da zaustavi virus korona pre nego što se proširio svetom.

Trump je poručio da njegova administracija sprovodi "ozbiljne istrage2 kako bi saznala šta se tačno dogodilo i da je njegov teško postignuti trgovinski sporazum s Kinom sada od sekundarne važnosti u poređenju sa pandemijom virusa korona.

Pretnja carinama podsetila je ulagače na finansijskim tržištima na prošlogodišnji trgovinski rat između SAD i Kine, pa se američka valuta našla pod pritiskom, prenosi Tanjug.

S obzirom na veliki uticaj Kovida-19, sigurno postoji velik rizik od ekskalacije geopolitičkih tenzija. To bi bio još jedan udarac na trgovinu u svetu - kaže Derek Halpeni, direktor u MUFG.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija