• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/thesun

03.05.2020

14:42

DA LI STVARNO NEŠTO KRIJU? Tajne službe ove naučnike iz Vuhana optužuju za širenje korone, a oni sada bišu tragove?!

Vesti

DA LI STVARNO NEŠTO KRIJU? Tajne službe ove naučnike iz Vuhana optužuju za širenje korone, a oni sada bišu tragove?!

Podeli vest

Zabrinjavajuće fotografije naučnika koji rade sa uzorcima slepih miševa izbrisane su sa veb stranice Instituta u Vuhanu, koji zapadne tajne službe okrivljuju da su glavni krivac za pandemiju koronavirusa

Sporne fotogarfije  koje otkrivaju šokantan nedostatak opreznosti - skinuo je Institut za virusologiju nakon što su diplomate i naučnici podigli uzbunu zbog njegovog rada.

Čini se da je takođe uklonjena svaka referenca na posetu Rika Švicera, stručnjaka za nauku i tehnologiju iz ambasade SAD u Pekingu u martu 2018., koji je tada uzbunio javnost.

ZAPADNE ŠPIJUNSKE SLUŽBE ISTRAŽUJU NAUČNIKE IZ VUHANA! Jedan je posebno sumnjiv, zbog ovog misle da je krivac za KORONA KATASTROFU?

Foto: Wuhan Institute of Virology

Kao rezultat njegove posete, iz ambasade su upućeni izveštaji sa upozorenjem na rizike eksperimenata na slepim miševima.

U jednom od izveštaja on navodi: "Tokom interakcije sa naučnicima u laboratoriji, primetili su da nova laboratorija ima ozbiljan manjak odgovarajuće obučenih tehničara i istraživača potrebnih za bezbedno rukovanje ovom visoko rizičnom laboratorijom".

Foto: Wuhan Institute of Virology

Američki predsednik Donald Tramp u četvrtak je objavio da je video obaveštajne podatke koji su ga uverili da globalna kriza ima svoje poreklo iz instituta. 

 

 

Britanski "Sun" je već otkrio stranicu sa veb sajta Instituta za virusologiju u Vuhanu - koja je iznenada izbrisana prošlog meseca - a pokazivala je da nisu preduzete mere predostrožnosti.

Jedan radnik priznao je da je bio isprskan krvlju ili mokraćom slepog miša, dok su na snimcima zaposlenici hrabro skupljali uzorke bez maski za lice ili zaštitnih odela.

Neverovatno je da neki naučnici nisu čak ni nosili rukavice dok su ulazili u pećine radi prikupljanja uzoraka fekalija slepih miševa, ne obazirući se na opasnost.

 

 

Ove fotografije govore drugu priču u odnosu na onu u službenom časopisu za 2017. godinu, kada je institut insistirao: "Uzorci slepih miševa su prikupljani deset puta od aprila 2011. do oktobra 2015. godine u različito doba u njihovom prirodnom staništu na jednoj lokaciji (pećina) u Kunmingu, provinciji Junan u Kini.

- Svi članovi terenskih timova nosili su odgovarajuću ličnu zaštitnu opremu, uključujući maske N95, rukavice otporne na tečnost, jednokratnu odeću i zaštitne naočare. Slepi miševi su bili zarobljeni i uzorci brisa fekalija su sakupljeni kao što je prethodno opisano.

Obaveštajni izvori u SAD i Velikoj Britaniji "prate zašto su izbrisane fotografije sa velikim interesovanjem", rečeno je za "Sun".

SVE O KORONAVIRISU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija