• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

05.05.2020

08:21

MILOGORSKA BRUKA! Soraju kaznili sa 500 EVRA, SVEŠTENIKA SPC "ODRALI" 4.500 EVRA!

Vesti

MILOGORSKA BRUKA! Soraju kaznili sa 500 EVRA, SVEŠTENIKA SPC "ODRALI" 4.500 EVRA!

Podeli vest

Crnogorska starleta Sara Masoni, poznatija kao Soraja Vučelić (34) iz Bara posle sklapanja sporazuma sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, kažnjena je sa 500 evra zbog kršenja privremenih mera za sprečavanje širenja virusa korona

Soraja je sa drugaricom M. M. iz Podgorice uhapšena u nedelju u selu Borje, na Žabljaku, u vikendici jednog Nikšićanina, zbog sumnje da je počinila krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Slučaj starlete je pokazao nejednakost građana pred zakonima, odnosno dvojne aršine pravosuđa u Crnoj Gori, čak i tokom epidemije.

Koliko je starleta privilegovana u odnosu na mnoge osuđena građane, najbolje se vidi iz slučaja paroha ulcinjskog Siniše Smiljića, koji je suprotno zabrani upravljao vozilom od Ulcinja prema Podgorici. Posle priznanja izvršenja krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, sporazumom sa tužilaštvom mu je utvrđena novčana kazna u iznosu od 4.500 evra!

ZABRANA ULASKA

Starleti je 2018. zabranjen ulazak u Srbiju u skladu sa Zakonom o strancima na osnovu kog se ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbednosti. Na listi nepoželjnih je i više njenih "koleginica" za koje se sumnja da imaju veze sa kriminalcima.

Država propise posebno strogo tumači i tako razrezuje kazne u slučajevima sveštenika i vernika SPC, protiv kojih je tokom primene protivepidemijskih mera sproveden pravni progon.

Policija je vernike presretala i evidentirala ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, kao i na nekoliko sahrana i verskih skupova u Crnoj Gori. Na udaru ove operacije našao se i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije koji je posle opela na sahrani istoričara Vlada Jovićevića ekspresno dobio poziv iz tužilaštva za saslušanje.

Zbog nepoštovanja privremenih mera uvedenih radi suzbijanja pandemije privedeno je i procesuirano više od hiljadu građana, od kojih je mnogima odrezana zatvorska kazna. Sedmorica mladića iz Kuča, poznata po učešću u nedavnim litijama, u jednomesečni zatvor poslata su po hitnom postupku, zbog toga što su boravili u jednoj vikendici na Kučkim koritima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 3 godine

Milu trebaju pare da isplati nabavku protiv korone koju NATO nije hteo da mu dostavi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija