• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

05.05.2020

09:49

DODELJENE PULICEROVE NAGRADE, Njujork Tajms nagrađen za tekstove o "predatorskom režimu Vladimira Putina"!

Vesti

DODELJENE PULICEROVE NAGRADE, Njujork Tajms nagrađen za tekstove o "predatorskom režimu Vladimira Putina"!

Podeli vest

List „Njujork tajms“ dobio je Pulicerovu nagradu za članke o „režimu Vladimira Putina“, navodi se na sajtu nagrade

U saopštenju na sajtu Pulicerove nagrade navodi se da je kolektiv „Njujork tajmsa“ nagrađen u kategoriji „Međunarodna žurnalistika“ za „pisanje, uz veliki rizik, niza fascinantnih priča koje otkrivaju predatorske postupke režima Vladimira Putina“.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova više puta je informacije „Njujork tajmsa“ nazivala lažnim. Između ostalog, 14. aprila napisala je na Fejsbuku da je članak „Dugi Putinov rat protiv američke nauke“ „remek delo dezinformisanja“.

U novembru 2019. godine nazvala je tvrdnje ovog časopisa da je Rusija sprečavala evakuaciju bolesnog američkog vojnog atašea iz Moskve „čistom prevarom“, a članak o istrazi napada na sirijske bolnice i navodnom ruskom pritisku na rezultate napada – lažnim i nečasnim radom novinara.

 


„Njujork tajmsu“ takođe je pripala nagrada za istraživačko novinarstvo, koja je otišla u ruke Brajana Rozentala, koji je otkrio kako je hiljadama taksi vozača u gradu Njujorku život uništen zbog „predatorskih pozajmica“.

„Njujork tajmsu“ pripale su tri nagade, uključujući i Pulicera za komentar novinarke za esej Nikol Hana-Džons, napisan u okviru projekta 1619, kojim nastoji da u središte priče o Americi stavi ropstvo Afrikanaca.

Dnevni list „Enkoridž dejli njuz“ i istraživački portal ProPublika dobitnici su Pulicerove nagrade za novinarstvo u službi javnosti za priču o tome da trećina sela na Aljasci nema zaštitu policije.

Fotografi britanske agencije Rojters osvojili su nagradu u kategoriji udarne vesti za dokumentovanje prošlogodišnjih nasilnih protesta u Hongkongu, dok je nagrada za reportažnu fotografiju pripala američkoj agenciji Asošiejted pres za prikaza života u delu Kašmira, koji je pod kontrolom Indije.

Novinarka Los Anđeles Tajmsa Moli O'Tul dobila je nagradu za najbolju audio-priču o tražiocima azila, koji su nezadovoljni politikom „Ostanite u Meksiku“ predsednika SAD Donalda Trampa.

Pulicerova nagrada dodeljuje se od 1917. godine i smatra se najprestižnijom nagradom u novinarstvu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija