• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

07.05.2020

09:33

TRAMP ŽELI ODREŠENE RUKE ZA VOJNE AKCIJE U IRANU! Uložio veto na rezoluciju Kongresa

Vesti

TRAMP ŽELI ODREŠENE RUKE ZA VOJNE AKCIJE U IRANU! Uložio veto na rezoluciju Kongresa

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp uložio je veto na rezoluciju u Kongresu kojom žele da ograniče njegovo vojno delovanje protiv Irana

- Ovo je bila uvredljiva rezolucija koju su demokrate predložili kao deo strategije kako bi pobedili na izborima 3. novembra tako što će podeliti republikansku stranku - naveo je Tramp u saopštenju.

Prema rezoluciji, Tramp ne može da pošalje američke vojnike u Iran bez izričitog odobrenja Kongresa u vidu proglašenja rata ili posebnog odobrenja, prenose mediji.



Po Trampovim rečima, ovakva rezolucija nanela bi štetu predsedniku SAD i samoj državi zbog čega je, objašnjava, stavio veto.

"Živimo u neprijateljskom svetu rastućih pretnji i Ustav priznaje da predsednik mora da anticipira sledeće poteze naših neprijtelja i preduzme brzu i odlučnu akciju kao odgovor. To sam i učinio", naveo je Tramp u saopštenju.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija