• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

07.05.2020

13:08

"OLUJA VIRUSA" UDARA NA JESEN! Zabrinjavajuće upozorenje nemačkog stručnjaka!

Vesti

"OLUJA VIRUSA" UDARA NA JESEN! Zabrinjavajuće upozorenje nemačkog stručnjaka!

Podeli vest

Nemački virusolog Aleksander Kekule zabrinut je zbog brzine i razmere popuštanja mera za suzbijanje koronavirusa, te predviđa "oluju virusa" na jesen

Kekule je za ZDF kazao da praćenje lanca infekcija još nije na željenom nivou, kao i da rizične grupe nisu dovoljno zaštićene.

Dogovorenim popuštanjem mera se nivo bezbednosti smanjuje, upozorava direktor Instituta za medicinsku mirkobiologiju univerzitetske klinike Hale.

 

 


Prema njegovim rečima, važno je izraditi održivi koncept zaštite, umesto politike "popuštanje-stezanje".

Traže otvaranje granica Nemačke

Dvanaest poslanika nemačkog Bundestaga i Evropskog parlamenta iz redova CDU zatražilo je od ministra unutrašnjih poslova Nemačke Horsta Zehofera da pod hitno otvori nemačke granice.

"Nakon sedam nedelja moramo videti kraj žicama i zatvorenim granicama u srcu Evrope", navode u otvorenom pismu, između ostalih zamenik šefa poslaničkog kluba CDU Andreas Jung, bivši šef poslaničkog kluba Folker Kauder.

Foto: AP/Photo

Zahtevaju hitno ponovno otvaranje svih zatvorenih granica prema Švajcarskoj, Francuskoj i Luksemburgu.

"Najkasnije 15. maja moraju se ukinuti sve mere koje su preduzete u vezi sa granicama", podvlače oni.

Poslanici CDU ujedno su zatražili od predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da ne odobrava, nakon 15. maja, dalje kontrole na granicama.

Kontrole na nemačkim granicama uvedene su sredinom marta i potom u više navrata produžavane, kao i nedavno do 15.maja.

SVE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Putopisac

pre 3 godine

Izjava za jednokratnu upotrebu , kao toalet papir . Sto ne rece , majketi , kada ce treci i cetvrti talas da se pojavi .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija