• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.05.2020

09:59

(VIDEO) GRMELO NEBO NAD MOSKVOM! Moćni let ruske avijacije na Dan pobede! PUTIN: PRECI SU DALI ŽIVOTE DA BISMO MI ŽIVELI!

Vesti

(VIDEO) GRMELO NEBO NAD MOSKVOM! Moćni let ruske avijacije na Dan pobede! PUTIN: PRECI SU DALI ŽIVOTE DA BISMO MI ŽIVELI!

Podeli vest

Iako su tradicionalna vojna parada i druge manifestacije povodom Dana pobede u Rusiji odložene zbog pandemije virusa korona, iznad Crvenog trga je na Dan pobede organizovan let 75 aviona i helikoptera

Prethodno je bila održana manifestacija „Bemrtni puk“ u onlajn izdanju, a nešto kasnije je ruski predsednik Vladimir Putin položio cveće kod večite vatre kraj zidina Kremlja.

„Preci su dali svoje živote da bismo živeli mi. Duhovno i moralno značenje Dana pobede je ogromno, to je naša istorija i naš ponos. To je istorija naše zemlje, svake porodice, to je deo naše duše koju smo nasledili od naših očeva i i majki, od naših baba i deda“, rekao je Putin u obraćanju ispred večite vatre kraj zidina Kremlja.

„Danas mi dobro znamo kakav značaj postupaka naših predaka. Oni su za našu domovinu učinili toliko da to ne može da se izmeri, da se plati, oni su spasli našu domovinu o živote mnogih generacija, oslobodili Evropu, odbranili svet. Beskrajno smo im zahvalni zbog te neverovatne žrtve koju su podneli“, naglasio je.

Putin je takođe naveo i da cela Rusija veoma dobro zna da je nepobvediva kada je ujedinjena.

„Mi znamo i tvrdo verujemo u to da smo nepobedivi kada smo zajedno“, naglasio je Putin.

 

 

Nakon obraćanja Putin je objavio minut ćutanja u znak sećanja na sve žrtve Drugog svetskog rata

Svet 2020. obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija