Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

10.05.2020

21:27

IZBEGLI SMO KATASTROFU, ALI NIJE JOŠ VREME DA KAŽEMO "ZBOGOM" KARANTINU! Džonson ohrabrio naciju, ALI UPOZORIO DA OPASNOST JOŠ VREBA!

Vesti

IZBEGLI SMO KATASTROFU, ALI NIJE JOŠ VREME DA KAŽEMO "ZBOGOM" KARANTINU! Džonson ohrabrio naciju, ALI UPOZORIO DA OPASNOST JOŠ VREBA!

Podeli vest

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je večeras da je zahvaljujući restriktivnim merama sprečena katastrofa u zemlji, gde bi najgori scenario bio pola miliona žrtava, i najavio planove za postepeno ukidanje mera karantina

- Nije vreme da se mere karantina ukinu ove nedelje. Umesto toga, preduzećemo prve oprezne korake da modifikujemo naše mere - rekao je Džonson u televizijskom obraćanju naciji.

Od sutra će oni koji ne mogu da rade od kuće moći da idu na posao, a od srede će građani moći neodređeno vreme da provode napolju ukoliko se pridržavaju mera socijalnog distanciranja.

- Možete da sedite na suncu u lokalnom parku, da se vozite, čak i da igrate sport, ali samo sa članovima svog domaćinstva - objasnio je Džonson.

Škole bi mogle da ponovo počnu da rade 1. juna, a ugostiteljski objekti od jula, zavisno od situacije.

On je dodao da će osobe koje avionom dolaze u Britaniju biti upućene u karantin.

Britanski premijer je rekao da je, zahvaljujući naporima i žrtvovanju svih, zaštićen nacionalni zdravstveni sistem i sačuvano na hiljade života, prenosi Rojters.

- Bila bi ludost da odbacimo sve što smo postigli i dozvolimo drugi udar. Moramo da ostanem budni. Moramo da nastavimo da kontrolišemo virus i sačuvamo živote - rekao je Džonson.

OPTIMISTIČNE VESTI IZ ITALIJE! Najmanje preminulih još od devetog marta, ČAK 300 MANJE ZARAŽENIH OSOBA NEGO PRETHODNOG DANA!

On je najavio nov sistem za uzbunu na Kovid 19 za praćenje virusa.

- Sistem će imati skalu od jedan do pet i što je viši nivo, to će mere biti striktnije. Nivo jedan značiće da zaraza više nije prisutna u Britaniji, a nivo pet je najkritičniji. Tokom perioda karantina Britanija je u četvrtom nivou uzbune - rekao je Džonson.

Najavio je da će sutra preciznije obrazložiti plan za dalje korake za izlazak iz krize.

- A pošto je naš prioritet zaštita javnosti i života ljudi, ne možemo da idemo napred ako ne zadovoljimo pet testova - rekao je on.

Prvi je, kako je objasnio, zaštita Nacionalne zdravstvene službe. Zatim, neophodni su kontinuiran pad stope smrtnosti, kao i stope infekcije i nabavka dovoljno testova.

- Poslednje, moramo da osiguramo da nijedna mera neće dovesti do toga da reprodukcija stope inficiranosti - R faktor - bude iznad jedan i ponovo imamo eksponencijalni rast kao pre nekoliko nedelja - kazao je Džonson.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija