• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.05.2020

11:06

NUKLEARNE SILE PRED SUKOBOM? NAKON MASOVNE TUČE NA GRANICI Indija poslala borbene avione u presretanje kineskih helikoptera! (FOTO/VIDEO)

Vesti

NUKLEARNE SILE PRED SUKOBOM? NAKON MASOVNE TUČE NA GRANICI Indija poslala borbene avione u presretanje kineskih helikoptera! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Nakon što su prošle nedelje viđeni kineski helikopteri u blizini granice, borbeni avioni indijskog ratnog vazduhoplovstva uzleteli su spremni za borbu blizu granice u Ladakhu. Kineski helikopteri, međutim, nisu prekršili indijski vazdušni prostor, prenosi indija danas.

Indijske vazduhoplovne snage rasporedile su svoje borbene avione na liniji granične kontrole prošle nedelje nakon što su kineski vojni helikopteri viđeni blizu indijske teritorije.

- Čim je primećeno kretanje kineskih helikoptera, indijski borbeni avioni preusmereni su u pogranična područja u sektoru Ladakh - rekli su glavni izvori u vladi za medije. Kineski helikopteri nisu kršili indijski vazdušni prostor, dodali su izvori.

Izvori su rekli da je ovo prvi put za mnogo godina da je Indija odgovorila na kineske pokušaje kršenja vazdušnog prostora primenom borbenih aviona.

Prošle nedelje, indijske i kineske trupe učestvovale su u masovnoj tuči u istočnom Ladahu na severu Sikima.

U prvom incidentu, 5. maja indijski i kineski vojnici sukobile su se duž severne obale jezera Pangong u istočnom Ladakhu. Tenzije i tuča su završeni sledećeg jutra, nakon dijaloga dveju strana.

Brojni vojnici sa obe strane zadobili su lakše povrede prilikom razmene udaraca i gađanjem kamenica, rekli su izvori i dodali da je oko 200 ljudi bilo uključeno u sukob.

Obe strane dovele su dodatne trupe zbog povećane tenzije.

U drugom incidentu, skoro 150 indijskih i kineskih vojnika učestvovalo je u tuči u grada Naku La Pas u oblasti Sikim na kinesko-indijskoj granici, u kojoj je najmanje 10 vojnika zadobilo povrede, podseća Indija danas.

Granični spor Indije i Kine pokriva graničnu liniju dugačku 3.488 km, koja je i de fakto granica između dveju zemalja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija