• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/the strait timeas

12.05.2020

13:04

(VIDEO) JEZIVI PAS ROBOT ZAVODI KORONA RED U PARKU! Žena je sedela na klupi, čula je ZASTRAŠUJUĆI ZVUK, a kad se okrenula doživela je šok i ODMAH POBEGLA!

Vesti

(VIDEO) JEZIVI PAS ROBOT ZAVODI KORONA RED U PARKU! Žena je sedela na klupi, čula je ZASTRAŠUJUĆI ZVUK, a kad se okrenula doživela je šok i ODMAH POBEGLA!

Podeli vest

Četvoronožni robot patrolira parkom Bišan-Ang Mo Kio u Singapuru kako bi podsetio ljude na mere bezbednog distanciranja

Nazvan Spot, robot će pomoći u naporima bezbednog distanciranja u parkovima, vrtovima i prirodnim rezervatima kojima upravlja singapurski Odbor za nacionalne parkove (NParks) i u parkovima kojima upravljaju gradska veća.

Robot Spot će emitovati snimljenu poruku podsećajući posetioce parka da poštuju mere bezbednog distanciranja. Opremljen je kamerama, ima video-analitiku kako bi se procenio broj posetilaca u parkovima.

Kamere, međutim, neće moći da prate ili prepoznaju određene pojedince, niti će prikupljati bilo kakve lične podatke. Kao deo dvonedeljnog eksperimenta, Spot će biti raspoređen u parku u periodima kada nema previše ljudi, a pratiće ga najmanje jedan policajac.

Ovaj robot, prvobitno napravljen u američkoj kompaniji Boston Dinamiks u stanju je da se efikasnije kreće kroz prepreke u poređenju sa robotima na točkovima, što ga čini pogodnim za različite terene. Takođe je opremljen sigurnosnim senzorima za otkrivanje predmeta i ljudi unutar 1 m kako bi se izbegao sudar.

 

 

GovTech, vladina agencija za tehnologiju, poboljšala ga je različitim funkcijama kao što su daljinsko upravljanje, 3D mapiranje i poluautonomne operacije. Trenutno se planira razvoj analitike koja će omogućiti Spotu da proveri da li posetioci parka poštuju mere bezbednog distanciranja.

NParka takođe raspoređuje 30 bespilotnih letelica kako bi otkrio posetioce u odabranim parkovima i prirodnim područjima.

Robot Spot trenutno je angažovan i u izolacionom centru zajednice Changi Egzibišn Center, u koji se smeštaju pacijenti sa blagim simptomima, a robot pacijentima isporuče neophodne stvari, poput lekova.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija