• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

13.05.2020

07:53

TOMISLAV JE MESEC DANA MISLIO DA JE SAHRANIO TETKU Onda je dobio poziv koji ga je ZALEDIO I USLEDIO JE RASPLET KAO U FILMU

Vesti

TOMISLAV JE MESEC DANA MISLIO DA JE SAHRANIO TETKU Onda je dobio poziv koji ga je ZALEDIO I USLEDIO JE RASPLET KAO U FILMU

Podeli vest

Neverovatan slučaj zabeležen je u jeku epidemije u Splitu!

Mesec dana je Tomislav Zorić smatrao da je u aprilu sahranio svoju tetku, preminulu od posledica korona virusa. Međutim, sinoć je usledio poziv hrvatskog ministra zdravlja Vilija Beroša s vestima koje će za Tomislava biti srećne: tetka je živa! Ko je onda sahranjen i kako je došlo do ovako velike greške koja je rezultirala ostavkom šefa splitskog KBC-a?

Dve porodice pogođene su tragičnom greškom splitskog KBC-a. Jednima je bliska osoba umrla i sahranjena u drugoj zemlji bez njihovog znanja, a rođak druge žrtve zbog zamene identiteta dve nedelje je mislio da je njegova tetka preminula i već ju je oplakao. Kada je dobio poziv da je živa, bio je u šoku.

- Mislio sam da sanjam u suštini, tetka mi je živa i zdrava. Teta je u KBC-u, poslali su mi njene fotografije, sad se spremam da idem za Split - rekao je Tomislav Zorić, rođak.

On je izrazio saučešće porodici preminule gospođe koja je sahranjena na groblju u Hercegovini, u Grudama.

- Njima je teško, a meni je nakon neprospavane noći puno lakše, srećan sam jer mi je tetka živa i zdrava. To mi je javio ministar Beroš, bio je jako razočaran i besan, iskreno se izvinjavao - rekao je Zorić za Index.hr.

Foto: AP/Photo

 

Prema njegovim rečima, greška je neverovatnija tim pre što je prezime njegove tetke specifično, nemačko, a prezime druge žene, s kojom je zamenjena, relativno uobičajeno. Tetka se zove Iva, dok je ime pokojne žene bilo Mara.

Kako bi se utvrdila odgovornost, u KBC-u su počeli s unutrašnjom kontrolom, a inspekciju je poslalo i resorno ministarstvo.

- Ovo što se dogodilo u Splitu veliki je i bolan propust za koji nam je žao što se dogodio. Izražavam žaljenje i duboko saosećanje svima pogođenima. Za ovakav propust se mora utvrditi odgovornost - rekao je Vili Beroš, ministar zdravlja.

Odgovornost je, odmah po saznanju kako je došlo do greške, preuzeo direktor Meštrović ponudivši ostavku o kojoj će, po završetku istrage, odlučiti Upravno veće bolnice, piše N1.

- Do odluke Upravnog veća, obavljaću ću dužnost direktora s namerom da bolnica funkcioniše i da bolesnici dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu - kaže Julije Meštrović, direktor KBC-a Split.

Završetak istrage inspekcije Ministarstva, po kojoj će biti doneta odluka o ostavci direktora, očekuje se do kraja nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija