• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

15.05.2020

20:19

(FOTO) STIGLA AMERIČKA OPREMA ZA RATOVANJE U DONBASU! PENTAGON NAORUŽAVA UKRAJINU, Moskva ovo neće gledati skrštenih ruku!

Vesti

(FOTO) STIGLA AMERIČKA OPREMA ZA RATOVANJE U DONBASU! PENTAGON NAORUŽAVA UKRAJINU, Moskva ovo neće gledati skrštenih ruku!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države predale su Ukrajini uređaje za noćno osmatranje, termovizore, radio-stanice i medicinsku opremu u vrednosti većoj od 25 miliona doalra, radi korišćenja u zoni ratnih operacija u Donbasu, saopštila je pres-služba američke ambasade

Uprkos pandemiji kovid 19, SAD nastavljaju da isporučuju pomoć Ukrajini u oblasti bezbednosti! Ove nedelje je odsek za vojnu saradnju dobio uređaje za noćno osmatranje, termovizore, radio-stanice i medicinsku opremu u ukupnoj vrednosti većoj od 25 miliona dolara, u cilju korišćenja u zoni operacija ujedinjenih snaga, piše u saopštenju ambasade na Fejsbuku.

Podsetimo, ranije su SAD predale snagama za specijalne operacije pri Oružanim snagama Ukrajine šatorski kamp u vrednosti većoj od 1,5 miliona dolara, kao i dodatna prevozna sredstva, koja ukrajinski vojnici mogu da koriste u Donbasu.

(VIDEO) SRPSKI OKLOPNJAK POKAZAO SE BRUTALNIM U RATU, sada u našu vojsku stiže njegova modernizovana verzija! BVP M-80A NEMA KONKURENCIJU?!

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014.

Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima Kontakt-grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba. Međutim, i nakon sporazuma o primirju, između sukobljenih strana i dalje dolazi do razmene vatre.

Prema stručnjacima, državni udar u Ukrajini, omogućio je povećanu aktivnost SAD u ovoj zemlji, koja se između ostalog ogleda u finansiranju SAD izgradnje centara, čija je osnovna delatnost obučavanje grupa za sabotažu i špijunažu, odnosno grupa koje će izvoditi vojne operacije pre svega u urbanom okruženju. Preko ovih centara se obavlja se kontrola, pružanje finansijske pomoći, ali i pripremanje ukrajinskih vojnika u okviru programa koji su razradile SAD.

 

ITALIJA KLJUČA! FAMILIJE PRODAJU POSLEDNJE ŠTO IMAJU, budzašto odlazi porodični nakit i burme, gnev miliona osiromašenih više se NE MOŽE KONTROLISATI!


 
Ruski eksperti ističu da je uvećanje vojnih baza SAD na teritoriji Ukrajine opasno, jer se unuzta ove zemlje još vode borbe, a prisustvo stranih trupa još više pogoršava stvar i ne doprinosi uspostavljanju mira u zemlji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija