• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

16.05.2020

12:09

NEKO JE OVDE TOTALNO LUD! Kad vidite gde su sagradili most nećete moći da verujete! (FOTO)

Vesti

NEKO JE OVDE TOTALNO LUD! Kad vidite gde su sagradili most nećete moći da verujete! (FOTO)

Podeli vest

Gradsko planiranje i upravljanje nije lak zadatak i svaka lokacija mora imati područja na kojima se, jednostavno, ne sme graditi

Društveni mediji zasuti su slikama mosta u izgradnji u Egiptu, kao dela projekta auto-puta koji u najmanju ruku čini ljude frustriranim i ljutim jer je toliko blizu stambenih zgrada da se čini kao da je povezan sa njima.

Navodi se da je specifični deo mosta auto-puta prikazan na fotografijama udaljen otprilike 50 centimetara od stambenih zgrada. To znači da je auto-put nadomak dosega ljudskih balkona.

Pored ekstremnih količina zagađenja, koje će nastati kad se dozvoli saobraćaj na auto-putu, i ljudi koji će pretrčavati auto-put kako bi stigli do svojih vrata (ili, pak, prozora), donji spratovi sa mnogim stanovnicima i prodavnicama će morati da nastave život živeći ispod mosta auto-puta u mraku.

Procenjuje se da će izgradnja koštati oko 5 milijardi egipatskih funti, ili gotovo 317 miliona američkih dolara.

Foto: Facebook

Prema sajtu "Bored panda", Ministarstvo za stambeno zbrinjavanje u Egiptu objasnilo je da su četiri zgrade koje su izuzetno blizu mosta zapravo izgrađene nelegalno. Odluka o rušenju ovih zgrada je doneta, ali pritisak stanara i činjenica da će most biti u blizini zgrada mogu da produže ili čak zaustave proces. Planira se izdvajanje 250 miliona egipatskih funti kao obeštećenje stanovnicima koji žive u zgradama koje se planiraju srušiti.

Foto: Facebook

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija