• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

17.05.2020

08:15

STALNI AMERIČKI PREDSTAVNIK "POGREŠIO"! Fotografijom iz holokausta ilustrovao deportovanje krimskih Tatara! (FOTO)

Vesti

STALNI AMERIČKI PREDSTAVNIK "POGREŠIO"! Fotografijom iz holokausta ilustrovao deportovanje krimskih Tatara! (FOTO)

Podeli vest

Stalni predstavnik SAD pri Organizaciji za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS) Džejms Gilmor objavio je fotografiju Jevreja iz poljskog geta na putu ka logorima smrti kao ilustraciju objave o deportovanju krimskih Tatara 1944. godine, što je naišlo na osude ambasade Rusije u Vašingtonu.

Gilmor je na Tviteru objavio fotografiju iz Spomen muzeja na žrtve Holokausta, na kojoj su prikazani Jevreji iz Lođskog geta u Poljskoj koji ulaze u vozove koji će ih odvesti do logora smrti. Na rukavu uniforme jednog od muškaraca sa fotografije prišivena je Davidova zvezda, a na jednom od vagona piše "Francuska".

Stalni predstavnik SAD iskoristio je tu fotografiju kako bi ilustrovao svoju objavu o deportovanju krimskih Tatara sa Krima.

- Veoma loša i pogubna ideja koristiti taktiku ukrajinske diplomatije - prokomentarisali su iz ruske ambasade.

Podsetimo, prošle godine ukrajinska ambasada u SAD je objavila tu istu fotografiju kako bi ilustrovali deportovanje krimskih Tatara 1944. godine.

Bela kuća je osmog maja objavila saopštenje o pobedi SAD i Velike Britanije nad nacizmom u Drugom svetskom ratu. Pritom, SSSR nisu spomenuli, ali su istakli da američki duh uvek pobeđuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija