• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2020

09:12

BURA U AMERICI! Tramp smenio inspektora koji je pokrenuo ISTRAGU PROTIV POMPEA, demokrate počele SVOJU ISTRAGU!

Vesti

BURA U AMERICI! Tramp smenio inspektora koji je pokrenuo ISTRAGU PROTIV POMPEA, demokrate počele SVOJU ISTRAGU!

Podeli vest

Demokrate u američkom Kongresu pokrenule su istragu o odluci predsednika Donalda Trampa da otpusti generealnog inspektora Stejt departmenta Stiva Linika

Kako navode demokrate, Linik je otpušten nakon što je pokrenuo istragu protiv državnog sekretara Majka Pompea zbog sumnje za zloupotrebu položaja.

Demokrate u odborima za spoljne poslove u Predstavničkom domu i Senatu dovele su u pitanje vreme za razrešenje Linika i najavile da će pokrenuti hitnu istragu.

Kongresmen Eliot Engel i senator Bob Menendez saopštili su da se protive "političko motivisanom" davanju otkaza generalnim inspektorima, prenosi BBC.

Engel i Menendez su zatražili da Bela kuća i Stejt department predaju sve izveštaje koji su povezani sa davanjem otkaza Liniku do petka.

Oni su naglasili da je Linik otvorio istragu o prestupima Pompea dodajući da je cilj njegovog razrešenja da se Pompeo zaštiti od toga da lično odgovara.

 

 


Tramp je u pismu, koje je u poslao predsedavajućoj Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, rekao da je važno da ima puno poverenje u osobe koje obavljaju funkciju generalnog inspektora.

"To više nije slučaj sa ovim generalnim inspektorom", naveo je Tramp, a prenosi CNN.

Linik je u petak uveče dobio obaveštenje da je otpušten i da će ga zameniti Stiven Akard, blizak saradnik potpredsednika SAD, Majka Pensa.

Linik je predvodio telo u okviru Stejt departmenta čija je nadležnost otkrivanje i istraga zloupotreba, prevara i lošeg rukovođenja u okviru državnog sekretarijata zaduženog za vođenje američke spoljne politike i međunarodnih odnosa.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRPSKO "NE" BILO JE PRAVA ODLUKA! NEMAČKA SE PRIBLIŽAVA VELIKOM ZAOKRETU PO PITANJU KOSOVA! Pozicije naše zemlje sve jače, Šiptari u problemu...
Politika

SRPSKO "NE" BILO JE PRAVA ODLUKA! NEMAČKA SE PRIBLIŽAVA VELIKOM ZAOKRETU PO PITANJU KOSOVA! Pozicije naše zemlje sve jače, Šiptari u problemu...

Rasprava u Bundestagu o produženju mandata nemačkim vojnicima Kfor-a pretvorila se u kritiku Angele Merkel i tvrdog stava da nema promena granica. Opozicija podseća da je Nemačka učestvovala u ratu na Kosovu, a da Kfor čine iste snage koje su nekada ratovale u korist Prištine na strani OVK. Sprema li se veliki zaokret Nemačke po pitanju Kosova

16.05.2020

22:08

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija