• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2020

12:11

KINA PRAVI ZALIHE HRANE, ŠTA NAS TO ČEKA NA JESEN?! Hitan nalog kompanijama koje se bave preradom i trgovinom žitarica!

Vesti

KINA PRAVI ZALIHE HRANE, ŠTA NAS TO ČEKA NA JESEN?! Hitan nalog kompanijama koje se bave preradom i trgovinom žitarica!

Podeli vest

Kina je zatražila od kompanija koje se bave preradom i trgovinom hrane da povećaju zalihe žitarica i uljarica zbog opasnosti da pojava drugog talasa epidemije koronavirusa i povećanje broja zaraženih u nekim krajevima sveta ugrozi globalni lanac snadbevanja hranom

Kako javlja Rojters, kinesko ministarstvo trgovine apelovalo je i na državne i na privatne kompanije koje se bave trgovinom i preradom hrane da povećaju zalihe soje, sojinog ulja i kukuruza.

Rukovodstvo jedne od vodećih kompanija za preradu hrane u Kini, koje je prisustvovalo sastanku sa zvaničnicima zemlje u toku prethodne nedelje, izjavilo je da postoji mogućnost da dođe do prekida u lancu snabdevanja hranom zbog koronavirusa.
 

 

Ova kompanija je saopštila da su ih vlasti savetovale da povećaju zalihe hrane više nego što je uobičajeno i ukazale da situacija u Brazilu, od koje Kina zavisi u pogledu snadbevanja sojom, trenutno nije povoljna.

Drugi izvor koji je prisustvovao sastanku je Rojtersu potvrdio isto to i istakao da je jedna od glavnih briga Kine kako će se epidemija u Južnoj Americi odraziti na snabdevanje sojom u zemlji.

Kinesko ministarstvo trgovine nije komentarisalo ove tvrdnje.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija