• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.05.2020

13:31

OVO JE STRAŠNI RUSKI JURIŠNIK PJOTR MORGUNOV! Najnoviji amfibijski ratni brod Projekta 11711 u sastavu Ruske mornarice! (FOTO/VIDEO)

Vesti

OVO JE STRAŠNI RUSKI JURIŠNIK PJOTR MORGUNOV! Najnoviji amfibijski ratni brod Projekta 11711 u sastavu Ruske mornarice! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Veliki napadački brod Projekta 11711, "Pjotr Morgunov", uplovio je u Baltičko more kako bi se izvršilo njegovo ispitivanje, rekao je za TASS portparol brodogradilišta Sergej Mihajlov

- Veliki napadački brod Pjotr Morgunov 23. maja vratio se u Baltičko more radi dovršavanja brodograditeljskih ispitivanja. Njihova poslednja faza trebalo bi da traje do početka juna - rekao je portparol.

Ratni brod je prekinuo svoja ispitivanja krajem marta i vratio se u brodogradilište Iantar (deo Ujedinjene korporacije za izgradnju brodova) radi popravnih radova, rekao je portparol.

- Tokom vežbi, deo komponenti hidrauličkog sistema broda radio je nepravilno. Sada su svi nedostaci uklonjeni i ratni brod trenutno je na moru - rekao je šef projekta 11711 Andrej Parfionov.

 

 

Kao što je rekao portparol brodogradilišta, u završnoj fazi morskih vežbi brodograditelji će izvoditi artiljerijske paljbe. Ratni brod preći će na državna ispitivanja početkom juna, nakon čega će biti isporučen Ruskoj mornarici.

Očekivalo se da će se vežbe na ratnom brodu "Pjotr Morgunov" sa brodograditeljima ranije nastaviti u drugoj polovini aprila, a zatim početkom maja, nakon čega je trebalo početi državno vežba sa ratnim brodovima. Očekivalo se da će ratni brod biti isporučen ruskoj mornarici krajem maja.

Piotr Morgunov je najveći u svojoj klasi i ima 5.000 tona. Očekuje se da će ratni brod biti primljen u službu u ruskoj mornarici nakon završetka svih vežbi.

"Pjotr Morgunov" moći će da na svoj brod preuzme 13 glavnih borbenih tenkova ili 36 oklopnih transportera ili borbenih vozila pešadije. Predviđena je opcija za primanje bataljona marinske pešadije na svoj brod.

Amfibijski napadački brod takođe može da prevozi pojačanu marinsku pešadijsku jedinicu sa organskim vojnim hardverom i da zauzme kopno upotrebom pontona.

Amfibijski napadački brod naoružan je 30 milimetarskim šestocevnim artiljerijskim topovima i dva transportoborbena helikoptera "Kamov Ka-29" u svojim palubnim hangarima.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) OLUJA UMALO UBILA ČOVEKA U RUSIJI! Hteo je da spasi oduvanil limeni krov, a onda je usledio HOROR!
Planeta

(VIDEO) OLUJA UMALO UBILA ČOVEKA U RUSIJI! Hteo je da spasi oduvanil limeni krov, a onda je usledio HOROR!

Tri osobe su poginule u uraganu koji je pogodio Sverdlovsku oblast u centralnom delu Rusije. Vetar je rušio drveće, obarao saobraćajne znake, rušio balkone i nosio krovove, prenosi ruska televizija Zvezda. Udari vetra dostizali su 28 metara u sekundi, a dramatičan snimak na kojem oluja podiže sa zemlje i baca Rusa koji pokušava da spasi odvaljeni limeni krov obišao je svet

26.05.2020

13:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija