• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2020

18:34

SPORO STE REAGOVALI, TAKO STE ŽRTVOVALI STARE U PANDEMIJI! CNN raspalio po evropskim državama: ŽELITE "IMUNITET STADA", A POSLEDICE SU BILE POGUBNE!

Vesti

SPORO STE REAGOVALI, TAKO STE ŽRTVOVALI STARE U PANDEMIJI! CNN raspalio po evropskim državama: ŽELITE "IMUNITET STADA", A POSLEDICE SU BILE POGUBNE!

Podeli vest

CNN danas piše o tome da je svet generalno sporo reagovao u zaštiti starih osoba u pandemiji koronavirusa, te da je praktično "žrtvovao" stare fokusirajući se na zaštitu bolnica

Rezultat je, konstratuje američki servis vesti, katastrofa u domovima za brigu o starima.

Pre tri meseca, kada je koronavirus počeo da se širi zemljama Evrope, britanska vlada je naredila bolnicama da se pripreme za priliv pacijenata, ali njen savet nekim od najugroženijih ljudi u zemlji - stanovnicima staračkih domova - bio je da je "malo verovatno" da će biti zaraženi.

Te smernice će ostati na snazi tokom naredne dve i po nedelje, kada je broj slučajeva koronavirusa u Velikoj Britaniji "eksplodirao", podseća CNN.

U vreme kada je taj savet povučen, 13. marta i zamenjen novim smernicama potvrđena su bila već 594 slučaja i bilo je prekasno, konstatuje CNN.

DŽONSON OSTAO BEZ MINISTRA! Kontroverza oko poteza savetnika britanskog premijera se ne stišava!


Do 1. maja, od ukupno 33.365 potvrđenih smrtnih slučajeva u Engleskoj i Velsu, najmanje 12.526, ili 38 odsto bili su stanari staračkih domova, pokazuje poslednja procena Kancelarije za nacionalnu statistiku (ONS).

Osoblje domova i stručnjaci smatraju da barem deo krivice za najveći broj smrtnih slučajeva u Evropi snosi vladina odluka da primat u zaštiti imaju bolnice a ne ustanove za stare.

Drugi su okrivili sporo masovno testiranje, vladinu navodnu želju da se stekne "imunitet stada" (što ona negira) i neuspeh u nameri da dovoljno brzo naredi zatvaranje zemlje.

CNN, međutim, primećuje da Velika Britanija nije u ovome usamljena, jer su, kako navodi, mnoge države sporo reagovale na pretnju u ustanovama za negu starih, a posledice su bile pogubne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija