• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

26.05.2020

22:43

VOJSKA SAD OPTUŽILA RUSIJU ZA VOJNU INTERVENCIJU U LIBIJI! Moskva poručuje da SAD ponovo šire dezinformacije i lažno optužuje Rusiju!

Vesti

VOJSKA SAD OPTUŽILA RUSIJU ZA VOJNU INTERVENCIJU U LIBIJI! Moskva poručuje da SAD ponovo šire dezinformacije i lažno optužuje Rusiju!

Podeli vest

Afrička komanda američke vojske (AFRICOM) optužila je Rusiju da je poslala svoje borbene avione u Libiju da pomognu ruskim dobrovoljcima koji se bore na strani snaga Kalife Hiftera, izvestio je AP

Rusija je odbacila ove navode kao dezinformacije.

U oštro intoniranom saopštenju AFRICOM je saopštila da su ruski borbeni avioni četvrte generacije nedavno doleteli iz jedne baze u Rusiji preko Sirije gde su im promenjene oznake kako bi prikrili da pripadaju ruskoj vojsci, ne navodeći koliko aviona je doletelo i gde su prizemljeni.

- Rusija predugo negira svoje učešće u libijskom konfliktu. Sada ne može da negira da je to tačno. Pratili smo detaljno kako ruski borbeni avioni četvrte generacije stižu u Libiju - izjavio je američki armijski general Stefan Tausend, komandant AFRICOM-a.

UZBUNA U HAGU, MLADIĆ JE U KRITIČNOM STANJU?! Medicinska služba Tribunala priznala da general nije dobro posle operacije debelog creva!

Andrej Krasov, zamenik predsednika komiteta za odbranu u ruskoj DUMI odbacio je američke tvrdnje kao dezinformacije.

- Ovo je još jedan u nizu američkih pokušaja da se optuži Rusija - ocenio je Krasov, prenosi agencija Interfaks.

U Libiji besni građanski rat između dve frakcije koje se bore za vlast, istočne, koju predvodi general Hifter i zapadne, vojno slabije, ali koja kontroliše veći deo prestonice Tripolija koju priznaju UN.

ĐUKANOVIĆ PORAŽEN, SRBIJA GA JE NADIGRALA! Podgorica htela da isprovocira žestok odgovor Beograda, umesto toga dobila brutalnu lekciju!

Generala Hiftera pored Rusije podržavaju UAE i Egipat, dok zapadnu frakciju pomažu Turska, Katar i Italija.

Hifterov štab je nedavno saopštio da su u borbe za Tripoli od nedavno uključeni i borbeni avioni koji su dugo bili prizemljeni i na remontu.

Foto: printscreen

Komandant AFRICOM-a general Tausend ocenio je da snage generala Hiftera nisu sposobne ni da naoružaju ni da polete ni da održavaju avione koji dejstvuju po Tripoliju bez pomoći države, tvrdeći da je ta pomoć stigla od Rusije.

U međuvremenu, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov ocenio je da se kriza u Libiji ne može rešiti silom i zaključio da je neophodno hitno pokretanje konstruktivnog dijaloga između suprotstavljenih libijskih frakcija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija