• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.05.2020

09:59

VOJSKA ODMAH DA SE SPREMI ZA NAJGORI MOGUĆI SCENARIO - NAKON HITNOG NAREĐENJA SIA CEO SVET SE PITA: Da li se Kina sprema za TOTALNI RAT!

Vesti

VOJSKA ODMAH DA SE SPREMI ZA NAJGORI MOGUĆI SCENARIO - NAKON HITNOG NAREĐENJA SIA CEO SVET SE PITA: Da li se Kina sprema za TOTALNI RAT!

Podeli vest

Izjava Si Đinpinga usledila je zbog učestalih sukoba vojnika Indije i Kine na graničnoj liniji

Kineski predsednik Si Đinping u utorak je naredio vojsci da poveća borbenu gotovost vizuelnim prikazom najgorih scenarija, i zatražio od njih da odlučno brane suverenitet zemlje.

Si, 66 koji je ujedno i generalni sekretar vladajuće Komunističke partije Kine i šef dvomilionske vojske sa dobrim izgledima doživotnog boravka na vlasti, izdao je naređenje tokom prisustva na plenarnom sastanku delegacije Narodne oslobodilačke vojske i Narodnooružanih snaga tokom aktuelne sednice parlamenta.

Si Đinping je naredio vojsci da razradi rešenja o najgorim scenarijima, da pojača obuku i pripremljenost za borbu, da se brzo i efikasno suoči sa svim vrstama složenih situacija i odlučno zaštiti nacionalni suverenitet, bezbednost i razvojne interese, izvestila je državna novinska agencija Ksinhua, ne pominjući bilo koja specifična pitanja koja predstavljaju opasnost za zemlju.

 

 

Pretpostavlja se da je naredba nastala kao pozadina stalnog suprotstavljanja između vojnih snaga Indije i Kine na liniji granične kontrole, ali svet strahuje da se iza toga krije potencijalni sukob sa Tajvanom ili Amerikom.

Nekoliko oblasti duž granične kontrole sa Indijom u Ladakhu i Severnom Sikimu nedavno su izložene velikim vojnim nagomilavanjem indijske i kineske vojske, što je jasan signal za porast napetosti i učvršćivanje odgovarajućih položaja od strane dveju zemalja, a dve nedelje pre toga su izbile i dve masovne tuče indijskih i kineskih vojnika.

 

 

Kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ii u nedelju je kritikovao pokušaje nekih američkih političara da optuže Kinu za pandemiju. Sjedinjene Države, rekao je, guraju Kinu na "ivicu novog hladnog rata".

Kina je 22. maja, druga po veličini vojnih troškova nakon Amerike, povećala svoj budžet za odbranu za 6,6 procenata na 179 milijardi dolara.

Hvaleći njihovu ulogu u borbi protiv COVID-19, Si Đinping je rekao da su se Narodne oružane snage još jednom dokazale kao herojska vojska kojoj Komunistička partija i narod mogu u potpunosti verovati, preneo je ndtv.

 

 

Sa druge strane, Indija je saopštila da kineska vojska sprečava normalno patroliranje indijskih trupa duž granične linije u Ladakhu i Sikimu i oštro je odbacila tvrdnju Pekinga da je eskalirajuća napetost između dve vojske nastala ulaskom indijskih snaga na kinesku stranu.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su sve indijske aktivnosti izvedene na njenoj strani granice, tvrdeći da je Indija uvek imala vrlo odgovoran pristup prema upravljanju granicama.

- Istovremeno, Indija je duboko posvećena zaštiti svog suvereniteta i sigurnosti - naglasili su iz Ministarstva spoljnih poslova Indije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija