• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2020

13:11

ŠOK U ITALIJI! Mafija je odlučila da novinar mora umreti, a 35 godina kasnije POLICIJA JE OTKRILA NEVEROVATNU STVAR

Vesti

ŠOK U ITALIJI! Mafija je odlučila da novinar mora umreti, a 35 godina kasnije POLICIJA JE OTKRILA NEVEROVATNU STVAR

Podeli vest

Porodice ubica italijanskog novinara Ðankarla Sianija, punih 35 godina od kako su ubice u zatvoru jer su osuđeni na doživotnu robiju, primale su pomoć od kriminalne organizacije Kamora.

O ovome opširno danas izveštava italijanska štampa, ne zato što se radi o izolovanom slučaju, već zato što je novost da pomoć traje neprekidno više od tri decenije, uprkos naporima policije da otkriju nezakonite puteve finansiranja i što su o porodicama ubica naizmenično vodili brigu tri kriminalna klana.

Novčana pomoć, takozvani "mesati", onima koji su "pali na ispunjenje kaznene dužnosti" ili onima koji svoju odanost Kamori plaćaju zatvorom, nije novost za one koji poznaju rad mafijaša.

Slučaj je otkriven nakon opsežne anti-mafijaške akcije italijanske policije u provinciji Napulj, koja je završena hapšenjem 16 osoba optuženih za zločinačko udruživanje u cilju trgovine drogom.



Prema pisanju agencije Ansa, brat ubijenog novinara Paolo Siani je rekao "da ovo jasno pokazuje da u borbi pritiv organizovanog kriminala nisu dovoljni samo policija i zatvor, već društvena pomoć, kao i nada da istinsko blagostanje građanima pruža država, a ne kriminal".

Novinar Ðankarlo Siani je ubijen 1985. jer je pisao za napuljske novine "Il Matino" da je mafijaški bos uhvaćen zahvaljujući izdaji nekoga od svojih saveznika.

Nakon toga su šefovi dva kriminalna klana, Nuvoleta i Dzionta, pre 35 godina odlučili da novinar mora umreti, piše italijanska štampa.

Posle ubistva novinara, ubice Kapuco i Del Kore, su se vratili u skrovište i nazdravili obavljenom poslu sa šampanjcem, pisala je štampa pre više od tri i po decenije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija