• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

28.05.2020

23:10

BRITANCI SE SPREMAJU DA NAMERNO ZARAZE LJUDE KORONOM! Tvrde da je to jedini način da pronađu vakcinu! AKO NE NAĐU DOBROVOLJCE...

Vesti

BRITANCI SE SPREMAJU DA NAMERNO ZARAZE LJUDE KORONOM! Tvrde da je to jedini način da pronađu vakcinu! AKO NE NAĐU DOBROVOLJCE...

Podeli vest

Paskal Sorijo, izvršni direktor britanske farmaceutske kompanije Astra Zeneke koja razvija vakcinu protiv korona virusa na Univerzitetu Oksford, rekao je danas da je prerano da se volonteri izlože patogenu, ali nije isključio tu opciju ukoliko se istraživanje nađe u poteškoćama, preneo je britanski portal BD Njuz 24

Kompanija Astra Zeneke prošle nedelje je započela II i III fazu razvoja vakcine i za testiranja traži oko 10 hijada odraslih i dece u Velikoj Britaniji.

Odredeni broj volontera moraće da se zarazi korona virusom da bi se olakšalo i ubrzalo proučavanje manifestacija i toka bolesti, iako naučnici smatraju da je namerno zaražavanje tek alternativna mera.

"U trci smo s vremenom. Vidimo da u Evropi bolest već opada. Ako broj zaraženih drastično opadne, možda ćemo morati da razmotrimo i namerno zaražavanje volontera. U ovom trenutku, smatramo da je prerano za to", rekao je izvršni direktor kompanije Astra Zeneke Paskal Sorijo tokom video brifinga za novinare i najavio skore rezultate.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 3 godine

Volonteri koji ce rizikovati zivot da bi farmaceutska industrija zgrtala milione. Zasto se ne prijave svi oni kojima ce se puniti djepovi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija