• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2020

15:56

MELANIJINA ZEMLJAKINJA OSLOBODILA POLICAJCA UBICU! Kako je odluka moćne senatorke UTICALA NA PAKAO KOJI SE TRENUTNO ODVIJA U MINEAPOLISU! (VIDEO)

Vesti

MELANIJINA ZEMLJAKINJA OSLOBODILA POLICAJCA UBICU! Kako je odluka moćne senatorke UTICALA NA PAKAO KOJI SE TRENUTNO ODVIJA U MINEAPOLISU! (VIDEO)

Podeli vest

Senatorka iz Minesote Ejmi Klobučar koja je odustala od trke za predsedničkog kandidata američke Demokratske stranke na novembarskim izborima, a koja je bila jedan od favorita da se nađe uz rame Džoa Bajdena na izborima protiv Donalda Trampa, nalazi se u centru skandala u vezi sa ubistvom Džordža Flojda u Mineapolisu

Pre nego što je postala senatorka i glavni kandidat za mesto potpredsednika Džoa Bajdena, Klobučar, koja je, inače, poreklom iz Slovenije, provela je osam godina kao tužilac okruga Henepin i bila je zadužen za Mineapolis.

I dok je bila na tom položaju, Klobučar je odbila da procesuira više policajaca koji su optuživani za prekomernu upotrebu sile među kojima se nalazio i Derek Čauvin koji je klečao na Flojdov vrat dok ga nije ugušio, prenosi američki Foks.

Ejmi Klobučar je 2006. godine, dok se nalazila na funkciji okružnog tužioca, odbila da podigne optužnicu protiv Dereka Čauvina koji je upucao Indijanca i ubio ga. 

Tokom svoje 20-ogodišnje karijere, Čauvin je imao čak 18 službenih prigovora protiv sebe, od čega su samo dva zaključena disciplinskim merama.

Ljudi na društvenim mrežama su se obrušili na senatorku, tražeći da podnese neopozivu ostavku, a kako će to uticati na odluku Džoa Bajdena koji još uvek nije imenovao kandidata za mesto zamenika predsednika, ostaje da vidimo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija