• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

31.05.2020

07:50

(VIDEO/FOTO) GORI AMERIKA! Sukobi u Njujorku, Čikagu, Los Anđelesu: ZAPALJENI AUTOMOBILI, GUMENI MECI, HAPŠENJA, POLICIJSKI ČAS!

Vesti

(VIDEO/FOTO) GORI AMERIKA! Sukobi u Njujorku, Čikagu, Los Anđelesu: ZAPALJENI AUTOMOBILI, GUMENI MECI, HAPŠENJA, POLICIJSKI ČAS!

Podeli vest

Sukobi policije i demonstranata u Los Anđelesu, Čikagu, Pitsburgu i Klivlendu. Žena uhapšena pošto je u Njujorku pokušala da zapali policijski kombi. Šest gradova u SAD uvelo policijski čas.

 

Protest zbog ubistva Džordža Flojda u Los Anđelesu počeo je mirno. Dve strane stajale su licem u licem sve dok nije počelo guranje, koje je ubrzo preraslo u prave sukobe.

Tridesetak minuta kasnije, jedno policijsko vozilo je gorelo i još osam je uništeno u Ferfaks aveniji, dok je istovremeno povređeno nekoliko učesnika protesta, koje su policajci prebili pendrecima.

Foto: Tanjug

Pripadnici policije su ispaljivali gumene metke na učesnike protesta sa udaljenosti manje od metra.

Demonstranti su zapalili najmanje jednu američku zastavu.

Odmah nakon serije incidenata, gradske vlasti najavile su da će uvesti policijski čas kako bi sprečile dalje nasilje. 

Foto: Tanjug

Ubrzo zatim, strasti između policije i demonstranata su se smirile. 

Demonstranti su uništili najmanje pet policijskih vozila u Klivlendu, gde se na protestu okupilo nekoliko hiljada ljudi. Polupana su stakla na zgradi lokalnog tužilaštva.

Foto: Tanjug

Neredi su izbili i u Pitsburgu, gde su demonstranti zapalili nekoliko policijskih vozila. U sukobima sa demonstrantima povređen je najmanje jedan policajac.

Njujorška policija uhapsila je ženu koja je tokom protesta bacila molotov-koktel na policijsko vozilo. Iako se flaša razbila, sadržaj se nije zapalio pa su četvorica policajaca uspela da se izvuku iz automobila.

Foto: Tanjug

Demonstranti i policija sukobili su se i u Čikagu, gde je policija privela nekoliko učesnika protesta. Oštećeno je i nekoliko automobila. Slični prizori viđeni su i u Majamiju.

Nekoliko američkih gradova uvelo je policijski čas, uključujući Atlantu, Portland, Mineapolis, Luivil i Kolambus. 

Američki mediji demantovali su ranije navode guvernera Minesote, Tima Volca, koji je ranije u subotu za nerede optužio organizovane grupe, koje su u Mineapolis došle "sa strane".

Nekoliko sati kasnije, ispostavilo se da je velika većina uhapšenih iz Mineapolisa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Plava Ptica

pre 3 godine

Cilj je samo i jedini-doci do love bez rada!Puna podrska policiji!

milosobilic1389

pre 3 godine

Грешите...Социјална револуција...!

Bane

pre 3 godine

Treba im gradjanski rat, ali da potraje nekoliko godina. Kao što su smestili nama, Siriji, Libiji, Iraku...

Bibe

pre 3 godine

Pa kako bre oni sverski policajci svuda se mesaju ko zna koliko ljudi pobili i nisu nigde bili krivi

vuk

pre 3 godine

mnoga je majka od njih zaplakala ,doci ce im crnci glave,neka im ,se raspadne na sve one 52 drzave koje su vestacki stvorili na tudjoj zemlji i krvi kao i albancima na kosovu,e taman ce imati de da ih oteramo da prave novu drzavu,ima boga,

Krki

pre 3 godine

Ocekuje obraćanje trampa. Kina i Rusija se mesaju u unutrašnje pitanje Amerike i podržavaju demonstrante.

Aleksa

pre 3 godine

Definicija demokratije iz kultnog filma Milosa Formana "Kosa" "Demokratija je kad beli covek posalje crnog coveka da ubija zutog coveka 20.000km daleko od svoje kuce,pod izgovorom da brani svoju zemlju koju je oteo od crvenog coveka"

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija