• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

01.06.2020

07:14

(VIDEO) KLJUČA U AMERICI! Vatre oko Bele kuće, SUKOBI SVE BRUTALNIJI, MEĐU RANJENIMA I DEČAK (12), uhapšena ćerka gradonačelnika Njujorka

Vesti

(VIDEO) KLJUČA U AMERICI! Vatre oko Bele kuće, SUKOBI SVE BRUTALNIJI, MEĐU RANJENIMA I DEČAK (12), uhapšena ćerka gradonačelnika Njujorka

Podeli vest

Haos u Americi nastavlja se i šesti dan nakon ubistva Džordža Flojda.

Vlasti u Vašingtonu uvele su policijski čas, pošto brojne policijske snage ni posle nekoliko sati nisu uspele da zauzdaju učesnike protesta, okupljene oko Bele kuće.

 

 

Nekoliko požara zapaljeno je u neposrednoj blizini mesta u kojem borave predsednici SAD, a pošto suzavac i pendreci nisu uspeli da obeshrabre demonstrante, uveden je policijski čas.

Taj potez vlasti, međutim, nije obeshrabri demonstrante koji su nastavili da pale vatre nedaleko od Bele kuće.

Protesti se, kako piše Njujork tajms, održavaju u 140 gradova u SAD. Policija je do sada uhapsila više od 4.000 ljudi.

Foto: AP/Photo

 

Jednako dramatično bilo je u Filadelfiji, gde su se demonstranti u nekoliko navrata sukobili sa policijom, a izgrednici su porazbijali i zatim opljačkali nekoliko velikih prodavnica.

Događaji u ovom gradu u prvi plan izbacili su duboke podele koje vladaju u vrhu vlasti, pa su lokalni zvaničnici veći deo noći, kako piše Filadelfija inkvajerer, proveli međusobno se optužujući ko je kriv zbog činjenice da su demonstracije dočekali nespremni.

Tokom nereda, iz vatrenog oružja ranjeno je najmanje 13 osoba, uključujući i dvanaestogodišnjeg dečaka, kojeg su u ruku pogodila dva metka.

Foto: AP/Photo

 

Do kasno uveče po lokalnom vremenu, policija je uhapsila bezmalo 300 ljudi, od čega 66 zbog pljačke i četvoro zbog napada na snage reda.

U Bostonu, učesnici protesta zapalili su nekoliko policijskih automobila.

U Njujorku, policija je uhapsila Kjaru de Blasio, ćerku gradonačelnika najvećeg grada u SAD. Ona i još stotinjak ljudi odbili su da se sklone sa ulice, kada im je to naredila policija, javlja Njujork post.

Foto: AP/Photo

 

Takođe u Njujorku, policajci su napali novinara Vol strit džurnala i u nekoliko navrata ga štitom udarili u glavu.

U Birmingemu u Alabami, demonstranti su srušili spomenik posvećen Konferderaciji.

Lokalne vlasti otpustile su dvojicu policajaca u Atlanti, navodeći da su bili preterano nasilni prema osobama koje su na silu izvukli iz automobila. 

Neredi su zabeleženi i u Detroitu, San Dijegu, Portlandu...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DJOLE

pre 3 godine

IGRALA MECKA PRED TUDOM KUCOM A VI STE SE RADOVALI I NAZIVALI DEMOKRATIJOM , SAD IGRA ISPRED VASE I VI JE NAZIVATE TERORISTOM . KAKO SEJETE TAKO ZANJTE STARA POSLOVICA.

Dzjordje milosavljevic

pre 3 godine

Demonstranti su naivni ovo je policijska i vojna vezba. Crnci ako im ne odgovara amerika nek se vrate u afriku. Pokrenuce se građevinska industrija, kad sve uniste Demonstranti. Ovo je dobro za ameriku ekonomiju skocice Dow jonson index.

Billy

pre 3 godine

A gde je sad Megancica i njen cule pokorni i njihovo drustvo? Dobro pripremljen scenario Bajdena, Klintonovih, Sorosa, Olbrajtove i njihovog drustva.

Vranjes

pre 3 godine

Primili smo k'znanju, apelujemo na suzdrzanost obadve strane.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija