• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

02.06.2020

12:55

GRCI OBJAVILI NOVA PRAVILA ZA PLAŽE, USLOVI NEMOGUĆI! Računa se čak i daljina od senke susednog suncobrana

Vesti

GRCI OBJAVILI NOVA PRAVILA ZA PLAŽE, USLOVI NEMOGUĆI! Računa se čak i daljina od senke susednog suncobrana

Podeli vest

Saopštene nove mere po kojima će funkcionisati plaže u Grčkoj.

Zvaničnici Grčke danas su usvojili novi set mera usled korona virusa koji obuhvata neka od već znanih pravila, ali i donosi nove zabrane pred predstojeću sezonu.

Prema najnovijim odredbama ne samo što je ograničen broj ljudi koji istovremeno mogu da borave na istoj lokaciji, već je regulisana i minimalna razdaljina kako između suncobrana, tako i ležaljki koje bi bile postavljene ispod.

Dakle, ukoliko ste planirali da leto provedete na nekoj od mnogobrojnih grčkih destinacija, morate, između ostalog, da imate u vidu da je od danas dozvoljeno maksimalno 40 osoba na površini od 1.000 kvadratnih metara, s tim da suncobrani moraju da budu pozicionirani s minimum četiri metra razmaka između njih i tu nije kraj matematičkih računica oko kojih ćete morati da vodite računa.

Naime, ne samo što je propisano četiri metra razmaka između suncobrana, već oni moraju da budu postavljeni na takav način da ispunjavaju minimum jedan metar distance od senke koju baca najbliže pozicionirani, a ni to nije sve.

Foto: Rojters

 

Dozvoljeno je da ispod jednog suncobrana budu pozicionirane maksimalno dve ležaljke s distancom od 1,5 metar, a to pravilo neće važiti samo za porodice koje imaju malu decu.

Ujedno, usvojena je zabrana za sve timske sportove koji podrazumevaju kontakt, kao i niz mera za restorane i druge uslužne delatnosti u kojima ste možda uživali prethodnih godina.

Između ostalog, muzika je potpuno zabranjena, kao i organizovanje žurki, pa i duže zadržavanje unutar prostorija lokala. S druge strane, dozvoljena je dostava paketa proizvoda do ležaljke, ali svi produkti moraju da budu u pakovanjima predviđenim za njihovu distribuciju i konzumaciju, s tim u vidu da su od napitaka dozvoljeni samo kafa, sokovi i tome slično, pišu grčki mediji.

Foto: Rojters

 

Minimalna razdaljina između potrošača u lokalima je 1,5 metar, a zaposlenima je izdata preporuka da nose maske.

Firmama koje ne budu poštovale nove mere ili se oglase ne neke od njih, u zavisnosti od procene rizika po zdravlje, za svaki prekršaj biće pisane kazne u iznosu od 5.000 do 25.000 evra, kao i zabrana rada u periodu od 15 do 20 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija