• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novost.rs/Informer.rs

03.06.2020

16:33

PROTESTI U FRANCUSKOJ ZBOG PREBIJANJA SRPSKOG DEČAKA! Gabrijela očekuje komplikovana operacija!

Vesti

PROTESTI U FRANCUSKOJ ZBOG PREBIJANJA SRPSKOG DEČAKA! Gabrijela očekuje komplikovana operacija!

Podeli vest

Gabrijel Đorđević je uhapšen u noći između 25. i 26. maja. Ovdašnji mediji prenose da je priveden oko 3 sata posle pokušaja krađe mopeda, sa još jednim saučesnikom. Zadobio je povrede glave, polomljena mu je kost ispod levog oka, slomljena su mu tri zuba

Tokom noći, iz policijske stanice su pozvali porodicu da im saopšte da se nalazi u pritvoru, a zatim je sutradan ujutro stigao poziv iz bolnice, preneo je i sajt "Svi Srbi u Parizu". Ovaj sajt prenosi i Gabrijelovo svedočenje iz bolnice da su ga policajci prilikom hapšenja nekoliko puta udarili u lice. Istakao je da su među policajcima bila tri muškarca i žena. Jedno koleno su mu stavili na glavu, drugo na ramena, dok mu je žena, s plavom kosom, držala zglobove.

- Bradati, prilično debeo policajac, šutirao me je čizmama u glavu - prenosi sajt Gabrijelovo svedočenje.

Porodica kaže da Gabrijel ne može da jede i da sve što proguta, povrati. Nalazi se u pariskoj Dečjoj bolnici "Neker", gde ga svakog časa očekuje komplikovana operacija. Gradonačelnica Bondija Silvin Tomasen je istakla da porodica još ne zna da li će dečaku uspeti da spasu oko.

- Potpuno je skandalozno to što se dogodilo dečaku od 14 godina. Ništa ne može da opravda ponašanje policajaca. Zaprepašćujuće je kako je uništeno njegovo lice - istakao je Stefan Ga, advokat porodice Jovanović.

POLICIJA U PARIZU PRETUKLA SRPSKOG DEČAKA (14)! Izbili mu 3 zuba, doktori se bore da mu spasu oko! (FOTO)

U znak podrške Gabrijelu, a protiv potpuno disproporcionalne intervencije policije, u ponedeljak je ispred zgrade Opštine Bondi održan miran protest na kome se okupilo nekoliko desetina ljudi, među kojima je bilo i dosta političara. Među okupljenima je bio i poznati fudbaler Vikaš Doraso.

- Dešava se nešto veoma ozbiljno u našoj policiji koja je sada opasna za mlade. Pretpostavljam da je za većinu njih teško da izađu na ulicu, zbog straha koji imaju za sebe i svoje porodice. Važno je danas biti ovde u znak podrške Gabrijelu. Potrebna nam je pravda - izjavio je Doraso pred kamerama.

Porodica malog Gabrijela sada sa strahom i zebnjom očekuje ishod lečenja.

- Još smo u šoku. To može da se dogodi danas i drugoj deci. Stop nasilju. To je nedopustivo - poručio je u izjavi medijima Gabrijelov brat Šerif Jovanović.

Porodica je preko advokata podnela tužbu, a sve treba da istraži i Generalna inspekcija nacionalne policije.

- Mi smo Srbi i nismo želeli previše da pričamo o tome oko nas, ne želimo da zbog ovoga nastanu neredi, ali želimo da dobijemo pravdu - preneo je sajt "Svi Srbi u Parizu" izjavu Šerifa Jovanovića.

Sve se događa u trenutku kada su u Francuskoj započeli protesti zbog policijskog nasilja, posle smrti tamnoputog Adame Traorea i pobuna u Americi, zbog stradanja Džordža Flojda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija