• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2020

11:17

SRPSKI HAKERI OJADILI AUSTRIJSKO PREDUZEĆE?! Tragovi pljačke firme za naplatu TV pretplate vode ka IT kompaniji iz Srbije!

Vesti

SRPSKI HAKERI OJADILI AUSTRIJSKO PREDUZEĆE?! Tragovi pljačke firme za naplatu TV pretplate vode ka IT kompaniji iz Srbije!

Podeli vest

Tragovi nedavnog hakerskog napada na preduzeće koje sprovodi naplatu televizijske pretplate u Austriji "GIS" vode ka jednoj sub-firmi srpskih programera

Kada je u javnost, pre par dana, dospela informacija da je GIS bio izložen hakerskom napadu i da je milion adresa, odnosno žiro-računa ukradeno, te ponuđeno na prodaju preko interneta, u Austriji je došlo do velike bure u javnosti i na političkoj sceni.

Podaci više miliona Austrijanaca, pošto je televizijska pretplata obavezna za sve vlasnike televizora ili radio uređaja, dospelo je na virtuelno crno tržište.

AUSTRIJA ZABRINUTA DA NE UGROZI PRAVA I SLOBODE USTAŠA! Odloženo usvajanje zabrane okupljanja u Blajburgu!

S tim u vezi formirana je specijalna komisija tehničara i pripadnika Savezne kriminalističke službe (BKA), te i Savezne službe za ustavnost i borbu protiv terorizma (BVT) koja je istražila slučaj, koji se nalazi pred rasvetljenjem.

Trag vodi ka jednom velikom austrijskom telekomunikacionom operateru sa kojim GIS vodi jedan IT projekat.

To preduzeće, kako je pokazala istraga, dalo je, sa ciljem uštede troškova, nalog jednoj povoljnijoj firmi sa srpskim programerima ovaj posao.

5 MILIONA EVRA PRETVORIĆE KUĆU u kojoj se Hitler rodio u nešto NEVEROVATNO

Slično kao u građevinarstvu očigledno i u ITsektoru velike kompanije konkurišu za posao, koji potom daju jeftinijim sub-preduzećima.

Inače ukradeni podaci koji su pronađeni na nemačkom serveru trenutno se analiziraju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija