• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.06.2020

12:36

USRED SVE VEĆIH TENZIJA GRČKI MINISTAR ODBRANE OBELODANIO: Spremni smo za vojni sukob sa Turskom!

Vesti

USRED SVE VEĆIH TENZIJA GRČKI MINISTAR ODBRANE OBELODANIO: Spremni smo za vojni sukob sa Turskom!

Podeli vest

Grčki ministar odbrane Nikos Panajotopulos kaže da je zvanična Atina spremna na sve kako bi zaštitila svoja suverena prava, pa i na vojnu akciju protiv Turske

- Ponašanje Turske u poslednje vreme je agresivno. Smatram da je jedini način da Grčka izađe na kraj s takvim ponašanjem, koje u celini ima tendenciju ka agresiji, s jedne strane – da iskoristi sve diplomatsko oružje, a s druge – da ojača potencijal svojih vojnih snaga za obuzdavanje - rekao je ministar u intervjuu za TV "Star".

Upitan da li je Grčka spremna i na vojno rešenje spora, Panajotopulos je odgovorio: "Upravo tako!"

Kako je rekao, Grčka se sprema za svaku situaciju, a to uključuje i angažman vojske.

- Mi to ne želimo, ali želimo da stavimo do znanja da činimo sve što je u našoj moći da maksimalno zaštitimo naša suverena prava - istakao je ministar.

U korenu sukoba dve zemlje su namere Ankare da istražuje rezerve nafte u Egejskom moru.

Pre nekoliko dana u državnim turskim medijima je objavljen tender za licencu za istražvanja i eksploataciju nafte u blizini grčkih ostrva.

Šef grčke diplomatije Nikos Dendijas je tim povodom rekao da Turska nastoji da prisvoji suverena prava druge zemlje i to što se dogodilo okarakterisao kao provokaciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija