• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.06.2020

13:34

SVEŠTENICI IZ BARA PUŠTENI NAKON SASLUŠANJA! Nema osnova za krivično gonjenje!

Vesti

SVEŠTENICI IZ BARA PUŠTENI NAKON SASLUŠANJA! Nema osnova za krivično gonjenje!

Podeli vest

Sveštenici iz Bara, koji su saslušavani zbog litije održane u tom gradu, pušteni su posle saslušanja

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), protojerej stavrofor Slobodan Zeković, otac Jovan Plamenac, otac LJubo Jovanović, otac Aleksandar Orlandić, otac Nikola Radović i otac Marjan Petkovski izašli su iz CB Bar gdje su od jutros saslušavani.

Tužilac je, kako saznajemo, odmah po dolasku saopštio da nema osnova za krivičnu prijavu. Uz sveštenike su sve vreme bili pravni zastupnik MCP dr Vladimir Leposavić i advokat Boško Čarmak.

Podsetimo, u Baru su se sinoć podigle tenzije zbog pokušaja privođenja u Centar bezbednosti Bar više sveštenika Mitropolije zbog juče održane litije u čast Svetog Jovana Vladimira, nebeskog zaštitnika grada.

Paroh barski, arhijerejski namesnik, protojerej stavrofor Slobodan Zeković dobio je poziv da javi na informativni razgovor u svojstvu građanina sinoć, samo par sati nakon litije, i on je jutros po pozivu došao u CB Bar u zakazanom terminu u 6 sati.

 

 

Saslušan je dva sata kasnije, a nakon njega i sveštenici Nikola Radović, Mladen Tomović, Jovan Plamenac, kao i sveštenici iz Podgorice i drugih gradova koji su učestvovali na litiji.

Policija je na ulicama Bara bila prisutna sve vreme tokom litije, ali saobraćaj nije bio obustavljen. Iz policije saopštili da je u litiji bilo 1.200 učesnika te da litija nije bila prethodno najavljena.

Podsetimo takođe, policija je jutros u 5 sati u parohijskom domu u Ulcinju dolazila da bi uručila poziv na saslušanje svešteniku Siniši Smiljiću koji se jutros oglasio preko stranice „Pravoslavni Ulcinj“. Svešteniku Smiljiću je, inače, u aprilu određena novčana kazna u iznosu od 4,500 evra zbog nepoštovanja mera u borbi protiv virusa korona, odnosno što je vozio bez potvrde na relaciji Podgorica - Ulcinj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija