• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbija danas

06.06.2020

22:18

VERENICA DŽORDŽA FLOJDA OTKRILA KOJE SU BILE NJEGOVE POSLEDNJE REČI! Kortni Ros slomljena od bola, TVRDI DA JOJ JE ON PROMENIO ŽIVOT!

Vesti

VERENICA DŽORDŽA FLOJDA OTKRILA KOJE SU BILE NJEGOVE POSLEDNJE REČI! Kortni Ros slomljena od bola, TVRDI DA JOJ JE ON PROMENIO ŽIVOT!

Podeli vest

Devojka Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je umro tokom brutalnog hapšenja u Mineapolisu, rekla je da su njih dvoje planirali da otvore restoran koji bi nazvali "Konvikt čiken". Ona je takođe otkrila šta mu je poslednje rekla

Kortni Ros (44) fotografisana je tokom memorijalne službe u četvrtak dok je plakala iznad Flojdovog zlatnog kovčega postavljenog u Univerzitet Nort Central u najvećem gradu Minesote.

Kortni, koja kaže da je sa Džordžom Flojdom bila tri godine u vezi, slomila se tokom odavanja poslednje pošte čoveku čija je smrt u rukama policije podstakla proteste širom sveta. Ona je u intervjuu za "Dejli mejl" otkrila da su poslednje reči koje mu je uputila bile: "Volim te".

Kortni je rekla da je Flojd želeo da ostatak svog života provede u Mineapolisu i da je sanjao da otvori svoj restoran.

- Došao je u Mineapolis pre oko pet godina iz Hjustona. Želeo je da pobegne od kriminalne okoline u kojoj je bio i nakon što je pušten iz zatvora preselio se ovde radi novog početka – navela je ona, dodajući da je on potpuno promenio svoj život otkako je došao u Mineapolis.

Flojd je odslužio pet godina zatvora zbog napada tokom oružane pljačke sa još jednim muškarcem 2007. Tokom incidenta Flojd je ušao u kuću jedne žene, pritisnuo joj pištolj na stomak i pretražio kuću zbog droge. Nije našao ni drogu ni novac, ali je uzeo nakit i mobilni telefon.

- Odslužio je svoje u Teksasu i nakon što je pušten dobio je pomoć od organizacije "Turning point". Jedan posao je vodio do drugog i tako dalje. On je stvarno voleo da živi ovde. Tu je pronašao neki mir u svom životu. Njegov san je bio da otvori svoj restoran, čak je izabrao i ime "Konvikt čiken" (osuđena koka) – priča Kortni.

Flojd je želeo da unajmi bivše robijaše da mu rade u restoranu kako bi dobili drugu šansu poput njega.

- Imao je i neke ideje oko hrane koju bi služio svojim mušterijama. Želeo je da služi hranu kakvu su pravili bivši robijaši u svojim ćelijama, da koristi namirnice kakve dobijaju zatvorenici u menzi i da od toga pravi gurmanska jela – navela je Kortni.

- Često mi je govorio kako možeš da napraviš bilo šta od nudli, koje možete samleti i koristiti kao testo za picu, ili napraviti kolač ako dodate "Oreo" keks – dodala je ona.

Kortni je ukazala da ne zna još šta će dalje i da još uvek prihvata njegovu smrt.

DEMONSTRANTI PONOVO ISPRED BELE KUĆE! U Vašingtonu opet gusto, VOJNE TRUPE NA ULICAMA! (VIDEO)

- Flojd je voleo život, svi koji su ga upoznali su ga voleli. Zaista je preokrenuo svoj život i bio je na ivici da napravi nešto od sebe, a sada mu je to sve oduzeto – istakla je ona.

Flojd i Kortni upoznali su se u skloništu Armije spasa u Mineapolisu, gde je on radio kao obezbeđenje. Kako je ispričala, Flojd je primetio da je ona bila uzrujana nakon posete bivšem dečku koji je tamo živeo.

- Bila sam u haosu u to vreme i dok sam sedela u čekaonici da se on pojavi, prišao mi je visoki muškarac i pozdravio me – rekla je Kortni, dodajući da ju je Flojd tada zagrlio.

Flojd je bio impozantan, ali je njegov zagrljaj bio nežan i utešan. Pričali smo o mojim problemima i molili se zajedno, zaljubila sam se na prvi pogled - dodale je ona.

Flojd je umro 25 maja nakon što mu je policajac Derek Šovin, koji je optužen za ubistvo, pritisnuo vrat kolenom i sa još dva policajca držao ga prikovanog za tlo skoro devet minuta, od čega je tri bio u nesvesnom stanju. Ostala trojica policajaca – Tomas Lejn, Aleksander Kueng i Tou Tao – optuženi su za saučesništvo.

Njegova smrt podstakla je proteste prvo širom Amerike a potom i sveta. Na njegovoj memorijalnoj službi u četvrtak u Mineapolisu pojavile su se holivudske zvezde, muzičari i političari. Okupljeni su odali poštu preminulom stojeći u tišini osam minuta i 46 sekundi, koliko je Flojd proveo gušeći se na tlu tokom hapšenja.

Njegovo telo biće u subotu prebačeno u Reford u Severnoj Karolini gde je rođen, radi privatne službe za porodicu. Nakon toga u utorak će se održati služba za javnost u ponedeljak u Hjustonu, gde je odrastao, a "Dejli mejl" navodi da će se tu pojaviti i majka Ahmada Arberija, Afroamerikanca kojeg su ubila dva belca dok je džogirao. Nakon službe, održaće se privatna sahrana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija