• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

11.06.2020

18:00

KAD NAPUSTITE NEMAČKU, PONESITE I NUKLEARNO ORUŽJE! Zaharova poslala poruku američkoj vojsci!

Vesti

KAD NAPUSTITE NEMAČKU, PONESITE I NUKLEARNO ORUŽJE! Zaharova poslala poruku američkoj vojsci!

Podeli vest

U slučaju povlačenja svojih trupa iz Nemačke, Amerika treba da "ponese“ sa sobom i nestrateško nuklearno oružje, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

- Ako se u Vašingtonu zaista spremaju da postepeno povlače trupe i oružane snage sa nemačke teritorije, trebalo bi da povuku i američko nestrateško nuklearno oružje, koje je raspoređeno na teritoriji Nemačke - izjavila je Zaharova, komentarišući saopštenje medija da američki predsednik Donald Tramp namerava da do septembra iz američkog vojnog kontingenta u Nemačkoj povuče 9,5 hiljada vojnika.

Ona je dodala da će sugestije da se američki vojnici "presele“ iz Nemačke u Poljsku dodatno otežati izglede za dijalog između Rusije i NATO-a.

- Što se tiče inicijative Bele kuće izaziva oprez, između ostalog, i zbog toga što su američki vojnici, koji su još u Nemačkoj, odmah dobili poziv da preću u susednu Poljsku. Rekonfigurisanje vojnog prisustva SAD u pravcu ruskih granica ne samo da će povećati ionako veliku napetost u bezbednosnoj sferi na kontinentu, nego će dodatno zakomplikovati buduću izgradnju konstruktivnog dijaloga između Rusije i NATO-a u vojno-političkoj sferi - precizirala je Zaharova.

MEĐUNARODNI KRIVIČNI SUD HTEO DA ISPITA ZLOČINE AMERIKANACA U AVGANISTANU! Tramp poludeo, tvrdi da je sud KORUMPIRAN, pa im uveo SANKCIJE!

Ona se osvrnula i na izveštaj radne grupe američkih republikanaca, u kome se preporučuje da se Rusiji uvedu strožije snakcije, kao i da se unese na spisak "zemalja-sponzora terorizma",istakavši da je takva težnja Amerike.

- Mi smo odavno navikli na slične izjave pojedinih predstavnika američke političke klase, koji pokušavaju da povećaju svoj značaj na talasu rusofobije. Prestali smo da ozbiljno reagujemo na to - naglasila je diplomata.

Republikanci predlažu da se Rusija unese na spisak zemalja koje finansiraju teroriste – Korpus straže islamske revolucije u Iranu, pokret „Hezbolah“, „Taliban“ i „Ruski carski pokret“, koji su SAD proglasile za terorističku organizaciju. Rusija je više puta odbacivala te optužbe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija