• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

15.06.2020

11:11

ŠTA ČE TRAMP DA KAŽE NA OVO?! Rusija osudila bivšeg američkog marinca zbog špijunaže na 16 GODINA GULAGA!

Vesti

ŠTA ČE TRAMP DA KAŽE NA OVO?! Rusija osudila bivšeg američkog marinca zbog špijunaže na 16 GODINA GULAGA!

Podeli vest

Bivši američki marinac Pol Vilan osuđen je na 16 godina teškog rada zbog optužbi za špijuniranje u Rusiji!

Pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) uhapsili su Pola Vilana 28. decembra 2018. godine u Moskvi zbog špijunaže.

On je uhapšen u hotelskoj sobi sa USB-om na kome su, prema tvrdnjama ruske policije, bile državne tajne.

AMERIČKOM ŠPIJUNU PRETI 18 GODINA ROBIJE U RUSIJI! On traži da bude oslobođen: Nevin sam! (VIDEO)

Vilan je negirao optužbe uz objašnjenje da ne mislio da se na USB-u nalaze fotografije sa odmora.

Foto: Reuters

Pre nego što je uhapšen u Rusiji, Vilan je zbačen iz američkih marinaca zbog krađe, prenosio je "Vašington post" pozivajući se na vojna dokumenta.

Vilan se pridružio američkim marincima 1994. godine, a 2004. i 2006. godine služio je u Iraku. On je izbačen 2008. godine zbog nekoliko slučajeva krađe.

List navodi da je Vilan redovno posećivao Rusiju od 2007. godine. Njegovi prijatelji u Rusiji rekli su listu da on "veoma poštuje Rusiju" i da ima osnovno znanje ruskog jezika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Buba

pre 3 godine

Sada ce ameri da pokupe nekog jadnog rusa turistu, kod njih i da mu daju 20 godina za spijunazu i organizovanje nereda, i svet ce i dalje da tera svoje a ova 2 jadnika ce da robijaju..... tresla se gora, rodio se mis.........

PANTELIJA

pre 3 godine

Каквог гулага аман бре тупамароси??'Знате ли ви шта је ГУЛАГ, где се налази, колико их има, ко их чува?? Насели на јефтине трикове Солжењицина, док није одбио "нобелову награду", па и он онда почео да прича МАТЈУШКА РУСИЈА. Или будите озбиљне новине или се гасите, не преписујте од усташа, нациста и англосаксонаца.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija