• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

16.06.2020

21:28

ORBAN RASTURIO BRISEL ZBOG NAŠE ZEMLJE! SRBIJA JE POTREBNIJA EVROPSKOJ UNIJI NEGO EU SRBIJI! To je ključna država i za region i za Evropu!

Vesti

ORBAN RASTURIO BRISEL ZBOG NAŠE ZEMLJE! SRBIJA JE POTREBNIJA EVROPSKOJ UNIJI NEGO EU SRBIJI! To je ključna država i za region i za Evropu!

Podeli vest

Ubeđen sam da je Evropskoj unijii potrebnija Srbija, nego što je Srbiji potrebno članstvo u Evropskoj uniji, koja bez Srbije nije celovita, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban

- Srbija je ključna država, EU nije celovita bez Srbije i moj stav je da će ovo otvaranje granica koje smo pokazali iz pravca Evropske unije prema Srbiji doprineti što bržoj integraciji Srbije u Evropskoj uniji - rekao je Orban u intervjuu za Radio-televiziju Panon.

On je istakao i "da je nedvomisleno da bez Srbije nema garancija za bezbednost Evrope".

Podsetio je da su u protekle četiri godine srpsko-mađarski odnosi podignuti na tako visok nivo na kojem se danas nalaze.

Između dva naroda, rekao je Orban, postoji burna istorija i zato je bilo potrebno da se uloži napor da se izgradi neophodno poverenje i prijateljstvo.

- U Srbiji su sada na vlasti oni koji to osećaju. Zbog toga je naš interes da u Srbiji na vlasti uvek budu naši prijatelji i mogući saveznici sa kojima možemo da gradimo zajedničku budućnost. To nije uvek tako bilo, niti će uvek biti. Treba poštovati tu izuzetnu mogućnost da su sada upravo takvi ljudi u vladi i u vlasti u Beogradu - kazao je on.

Zbog toga je, dodao je Orban, u interesu Mađarske da Srbija ima stabilnu, uravnoteženu i snažnu vladu, sa ljudima koji razumeju Mađare i znaju da Srbi zajedno sa Mađarima žele da stvore sebi bolju budućnost.

(FOTO) BIĆE TO ČUDO PREKO SAVE! EVO KAKO ĆE IZGLEDATI MOST IZMEĐU ADE I BLOKA 70! Šta je još sve planirano?!

- Istovremeno i da kod nas ovde na vlasti budu oni koji znaju da ako želimo lepšu budućnost za Mađare, možemo je stvoriti zajedno sa Srbima - naglasio je Orban

Viktor Orban je istakao i važnost privredne saradnje Srbije i Mađarske. On smatra da Vojvodina ima veliki potencijal za kvalitetan život i Srba i Mađara.

- Ima mogućnosti za to da se dobri odnosi koji su izgrađeni u politici, stvore što više prednosti i za Srbe i za Mađare. Važno je da se mi ovde u Pešti, ne usredsredimo samo na Vojvodinu, već i na čitavu Srbiju. Moramo da imamo u vidu i srpsku vladu i mađarski kapital ne sme da se zaustavi samo u Vojvodini, nego da pokuša na teritoriji čitave Srbije da stvori što više mešovitih preduzeća - istakao je Orban.

- Predsednik Vučić, koji ima velike zasluge u kvalitetu sadašnjih kontakata uvek kaže da treba ići i dalje od Vojvodine - rekao je Orban.

Foto: Tanjug

Premijer Mađarske posebnu pažnju u razgovoru posvetio je i predstojećim izborima u Vojvodini, posebno pozivajući mađarsko biračko telo da iskoristi svoje biračko pravo i glasa za svoje kandidate.

ŠOK! NAORUŽANI GRAĐANI SE ODVOJILI OD AMERIKE, IMAJU SVOJU VOJSKU I POLICIJU… Usred SAD stvorena "Autonomna zona"!

Mađarska je i ovog puta podržala Savez vojvođanskih Mađara, ali i njenog lidera Ištvana Pastora.

- Ozbiljno političko iskustvo, prošlost, reference, rukovodstvo u Vojvodini ima samo SVM koji je sposoban da u najširem mogućem krugu okupi Mađare, a mi iz Budimpešte uvek treba da podržavamo mađarsko jedinstvo - kaže Viktor Orban.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LakiUrosch

pre 3 godine

Fakat i jeste tako,opet ce oni biti na dobitku,a mi ćorak......toliko!!Gde nas to vodite!?

Aca

pre 3 godine

Ma kako da ne daleko če srbija dogurati sa Orbanom i prijateljima poput Putina i Erdogana i Lukašeka alo bre teža šizofrenija

iskreno

pre 3 godine

sedim u nemačkoj... i pokusavam da se setim . šta mi to treba iz Srbije... aha setio sam se NIŠTA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija