• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/Informer.rs

19.06.2020

20:34

ONA JE NAJMOĆNIJA SESTRA NA SVETU, A VRLO MOGUĆE I SLEDEĆI LIDER DRŽAVE! Mislili ste da je Kim beskompromisan, ALI I ŽENSKI ČLAN NJEGOVE PORODICE SVOJIM POTEZIMA POKAZUJE DA MU I TE KAKO PARIRA!

Vesti

ONA JE NAJMOĆNIJA SESTRA NA SVETU, A VRLO MOGUĆE I SLEDEĆI LIDER DRŽAVE! Mislili ste da je Kim beskompromisan, ALI I ŽENSKI ČLAN NJEGOVE PORODICE SVOJIM POTEZIMA POKAZUJE DA MU I TE KAKO PARIRA!

Podeli vest

Godinama slušamo o Kim Džong-unu beskompromisnom lideru Severne Koreje, koji ima petlju suprostaviti se najvećim svetskim silama, a sada je u centar pažnje izbila njegova mlađa sestra Kim Jo Džong a mnogi kažu da bi upravo ona mogla bit njegova naslednica

Jednog zimskog dana pre dve godine, Kim Jo Džong načinila je prvi korak da postane moćan političar, kakav je njen otac mislio da će jednog dana postati.

Bio je to 10. februar 2018. godine. Najmlađe dete bivšeg lidera Severne Koreje Kim Džong Ila već je ušlo u istoriju postavši prvi član porodice koji je stupio na južnu polovinu Korejskog poluostrva od kraja Korejskog rata.

Noć pre toga bila je na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji. Sedela je iza predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina i posmatrali su kako stotine sportista marširaju zajedno pod zastavom koja predstavlja ujedinjenu Koreju, zemlju koju su Sovjetski savez i Sjedinjene Države podelili na pola posle Drugog svetskog rata, malo pazeći na hiljade porodica koje su bile razdvojene, prenosi CNN.

Foto: Tanjug/AP

Kim je aplaudirala ovim atletama zajedno sa Munom, američkim potpredsednikom Majkom Pensom i japanskim premijerom Šinzom Abeom. Ali odlazak u Plavu kuću, rezidenciju predsednika Južne Koreje, bila je potpuno drugačija utakmica.

Kim Jo Džong bila bi prvi član vladajuće severnokorejske porodice koji je ikad ušao u dvorane moći zakletog neprijatelja.

Takođe je bila na oba samita sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i snimljena je pored brata.

Kim (32) proteklih dana pojavila se kao "loš policajac" režima Severne Koreje, osudivši Južnu Koreju i zapretivši fizičkim uništenjem kancelarije za vezu sever-jug, koju je Severna Koreja potom raznela.

JUŽNA KOREJA UPOZORAVA: Kim Džong Un bi mogao da pošalje "Božićni poklon" u vreme američkih izbora!

To ovoga je došlo nakon što se činilo da ona upravlja državom u aprilu, kad je njen brat, Kim Džong Un, nestao iz javnosti i pokrenuo spekulacije o njegovom zdravlju.

Sa tako malo informacija o tome šta se dešava unutar najtajnijeg režima na svetu, analitičari Severne Koreje ne slažu se oko toga koje je mesto Kim Jo Džong u hijerarhiji, uključujući i da li je potencijalni naslednik brata.

Ali jedno je jasno: njena nova istaknuta uloga portparola i poverenika Kim Džong Una sugeriše da su porodične veze adut u dinastiji Severne Koreje, uprkos konfučijanskoj kulturi u kojoj normalno dominiraju muškarci, a žene su ispod njih.

- Da li je krvna veza najvažnija? Čini se da jeste. Jasno se vidi pomak ka značajnijom ulozi za nju - rekao je Sue Mi teri, bivši analitičar CIA za Severnu Koreju.

Sa tim se slaže i Viktor Ča, bivši savetnik za Severnu Koreju Džordža V. Buša.

Foto: Reuters/Athit Perawongmetha

- Kada sve ovo saberete, njeno pojavljivanje, napredovanje u partiji i sada provokativno naređenje pod njenim imenom, Jo Džong napreduje kao moćan političar, sledeći u nizu, broj dva - rekao je on za NBC njuz.

Koliko se malo zna o Kimovoj sestri govori i podatak da analitičari veruju da je udata, ali nisu sigurni za koga.

KIM DŽONG UN PONOVO NESTAO! Ona je preuzela sve akcije i glavni je krivac za eskalaciju sukoba sa Seulom (FOTO)

- Postoje izveštaji da je udata za Čoe Songa, sina veoma visokog severnokorejskog zvaničnika, ali to nije potvrđeno - rekao je Majkl Maden, koji već deceniju pokušava da sazna nešto više o njoj.

Veruje se da je majka deteta.

Maden ističe da je pohađala istu školu u Švajcarskoj kao njen brat, kao i Univerzitet Kim Il Sun 2008. ili 2009.

- Razgovarao sam sa učenicima koji su mi rekli da je bila veoma popularna. Učenici u razredu i profesori znali su ko je ona, ali postojala je jasno naređenje da se prema njoj ne ophode drugačije - dodao je on.

Foto: Reuters/Handout

Sve do sada, Kim Jo Džong nije bila na prvoj liniji provokacija i fokusirala se na podršku bratu.

Ovoga puta, kako kažu analitičari, prilično hrabro dala je niz zvaničnih izjava upućenih Južnoj Koreji, vrlo agresivnim jezikom.

Naređenjem vojne akcije uspela je da dokaže svoj autoritet severnokorejskom narodu i spoljnom svetu, prenosi Telegraf.rs.

Ne znamo da li će ona sigurno naslediti Kima, ali poslednji incident podstiče te spekulacija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija