• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

28.06.2020

09:32

SVET U NEVERICI GLEDA ŠTA MOSKVA RADI, RUSIJA IZVELA EKSPERIMENT SA "JATOM" LOVACA! Brutalna grupa Su-35, a na čelu Su-57!

Vesti

SVET U NEVERICI GLEDA ŠTA MOSKVA RADI, RUSIJA IZVELA EKSPERIMENT SA "JATOM" LOVACA! Brutalna grupa Su-35, a na čelu Su-57!

Podeli vest

Rusija je obavila eksperiment sa "jatom" lovaca Su-35, pod jomandom aviona pete generacije Su-57, pišu ruski mediji, pozivajući se na izvore u vojnoj industriji

Eksperiment je održan u realnim borbenim uslovima. „Jato" je činila grupa lovaca Su-35, dok je ulogu komandno-štabnog aviona imao Su-57.

Izvori iz vojne industrije su saopštili da je instrument imao za cilj da piloti uvežbavaju razmenu informacija u realnom vremenu: sistem za kontrolu svakog aviona automatski obrađuje podatke kako sopstvenih senzora, tako i senzora drugih aviona.

Upotreba „jata" značajno povećava efikasnost realizacije borbenih zadataka.

Mediji nisu saopštili kada je tačno obavljen eksperiment i na kojem mestu.

Eksperti smatraju da su ovakvi eksperimenti važni sa tačke gledišta izgradnje jedinstvenog informativnog sistema Oružanih snaga. U perspektivi, informacije od svih senzora aviona, sistema PVO, satelita, kopnene tehnike trebalo bi da stižu u jedinstveni sistem koji stvara jedinstveno informaciono polje za zemlju, vazduh i svemir.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija