• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/beta

29.06.2020

08:47

GOSPOĐA LUPILA ŠAMARČINU MAKRONU! Težak poraz francuskog predsednika na lokalnim izborima, moguće PRETUMBACIJE U VLADI!

Vesti

GOSPOĐA LUPILA ŠAMARČINU MAKRONU! Težak poraz francuskog predsednika na lokalnim izborima, moguće PRETUMBACIJE U VLADI!

Podeli vest

Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona pretrpela je poraz u drugom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju, dok je Zelena stranka slavila pobedu u nekoliko velikih gradova, poput Strazbura, Liona, Bordoa

Makrona je dodatno uzdrmala vest da je opoziciona gradonačelnica Pariza An Idalgo ponovo proglasila pobedu na današnjim lokalnim izborima u glavnom gradu Francuske. Idalgo, članica opozicione Socijalističke partije, pobedila je kandidatkinju konzervativaca Rašidu Dati, prema procenama zasnovanim na delimičnim rezultatima izbora.

Podsetimo, Idalgo je za gradonačelnicu Pariza izabrana 2014. godine, a današnja pobeda omogućiće joj da bude na čelu grada u vreme Olimpijskih igara 2024. godine. Idalgo je podržala stranka Evropa ekologija Zeleni, koja je danas ostvarila odličan rezultat širom Francuske

 

 

Makron se nadao da će njegova stranka dobiti podršku u gradovima širom Francuske, a pred predsedničke izbore 2022. godine, prenosi Rojters.

Međutim, Zelena stranka, koja se u pojedinim gradovima udružila sa levičarskim partijama, odnela je pobedu, što bi Makrona moglo da primora da izvrši rekonstrukciju vlade.

 

Foto: Reuters/Marcos Brindicci

Francuski premijer Eduar Filip proglasio je pobedu na lokalnim izborima na kojima se kandidovao za gradonačelnika Avra, a iako po francuskom Ustavu može da zaduži nekoga da obavlja funkciju gradonačelnika a da ostane premijer, ta pobeda dovodi u pitanje njegov ostanak na toj funkciji.

 

 


U Francuskoj se juče glasalo za 35.000 gradonačelnika, koji su tokom kampanje obećavali da će se baviti problemima od obrazovanja do zaštite životne sredine.

Izlaznost u drugom krugu izbora bila je rekordno mala - tek 40,5 odsto.

Rezultati izbora mogli bi da nateraju Makrona da više pažnje obrati na zaštitu životne sredine, za koju se zalaže Zelena stranka, navodi agencija i dodaje reči direktora istraživačke grupe da je ekologija oblast u kojoj Makron nije učinio gotovo ništa.

Zvaničnici su saopštili da će Makron danas razgovarati sa premijerom, a izvori upoznati sa situacijom kažu da će "ono što sledi" biti na vreme objavljeno.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Gde su sada gubitnici iz naše opozicije, koji osporavaju izbore zbog korone i gde je sada njihova istomišljenica Tanja Fajon da odmah ospori francuske izbore, zbog izlaznosti od 40,5 %???!!!

Žigolo

pre 3 godine

Hitno da se oglasi kvazi zaštitnik demokratije Tanja Fajon i da preko svih medija poruči da su izbori nelegitimni ali i da je demokratija u Francuskoj ozbiljno ugrožena zbog izlaznosti od samo 40% ...

Spasko

pre 1 godinu

A Zelena Stranka i Makron su iste agencije kojima ryukovodi vatikanski bankar solomonista izraelac Rothschild cija je kancelarija prekoputa engleske rimskosolomonske jezuitske pedofilske kraljice Blejizabete Windsor koja je uslikana kako pozdravlja sa hajl Hitler a ciji je muz bio nacisticki oficir a unuk princ hari uslikan kako paradira u nacistickoj uniformi a svi znamo i da je engleski agent kuracdjordjewitz u sroidstvu nsa engleskom pedofilskom nacistickom krunom i da je dostavljen u Srbiju pomocu rothschildovog uranijuma sa engleskog pedofilskog nacistickog dvorca da upravlja porobljenom Srbijom i pljacka srpske teritorije i energetske resurse za interese Rotschilda i engleske robovlasnicke pedofilske rimskosolomonske venecijansko-vatikanske nacisticke oligarhijske imperijalne kriminalne monarhije .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija